Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Nový trailer Spectre poodkrývá mnohé (CZ video)

Další bondovka, v pořadí už čtvrtá s Craigem, se nezadržitelně blíží. Nový trailer poodkrývá mnohé, ale v podstatě potvrzuje, co ukázal ten první. Tendence ze Skyfall se nemění. Spectre bude znovu osobní a půjde k samotným kořenům agenta 007.

Tři roky čekání uběhly jako voda a nejslavnější britský agent se pomalu ale jistě vrací. Jeho dlouholetý představitel Daniel Craig si střihne svou čtvrtou epizodu a na režisérské stoličce podruhé za sebou sedí oscarový Sam Mendes. A i když do premiéry zbývá víc než čtvrt roku, nejnovější ukázka poodhaluje, na co se můžeme těšit. Ve zkratce? Přibylo akčních scén a temnou atmosféru z prvního traileru vyvažuje i typicky suchý Bondův humor.

Daniel Craig

Daniel Craig

Skyfall rozdělilo bondovské fanoušky na dva tábory. Jedněm se polidštění hlavního hrdiny zamlouvalo, ti druzí ho naopak vnímali jako odklon od podstaty celé série. Tak či tak se zdá, že Spectre bude v nastolené tendenci pokračovat. Příběh by měl směřovat ke kořenům Jamese Bonda a zkrátka a dobře se hrabat v jeho osobních věcech. V traileru se ale poměrně dost objevuje i Q (Ben Whishaw), který vždycky přijde s nějakou technickou a nablýskanou vychytávkou, takže se nepochybně dočkáme i klasické zábavy, na jakou jsme zvyklí.

Spectre -Ben Whishaw a Daniel Craig

Spectre -Ben Whishaw a Daniel Craig

Může Christoph Waltz jako záporák zklamat? Těžko…

Přetěžko. Tenhle rakouský herec má ve vitríně už dvě zlaté sošky za vedlejší role a nic nenasvědčuje tomu, že by měl tentokrát být ve špatné formě. Zatímco v první ukázce se mihne jen jako zlověstná silueta, tentokrát už mu vidíme až do žaludku. „Byl jsem to já, Jamesi. Tvůrce veškeré tvé bolesti,“ recituje Waltz pravděpodobně stěžejní větu celého Spectre.

Pozornost na sebe poutá i nejstarší Bond Girl, která kdy potěšila oko 007. Monica Bellucci je jistě jedním ze sex symbolů přelomu století, ale loni vstoupila do klubu padesátnic a poslední dobou toho zrovna moc neodehrála. Podle jejího vyděšeně ustaraného výrazu to vypadá, že ji čeká podobně nevýrazná role, jakou před třemi lety zaujala Bérénice Marlohe. Mnohem víc prostoru tak můžou dostat její mladší kolegyně Léa Seydoux (Život Adele) a Naomie Harris, která znovu ztvární Eve Moneypenny.

Spectre - Christoph Waltz

Spectre – Christoph Waltz

Nějaký ten trailer ještě určitě spatří světlo světa, než to celé vypukne, a spekulace ohledně příběhu budou dál přibývat. Nepochybuji o tom, že každý si v nové bondovce najde to svoje. Pro nás fanoušky seriálu Sherlock je pomyslnou třešničkou traileru kraťoučký prostřih na Andrewa Scotta, který ve Spectre dostává konečně šanci v pořádném blockbusteru. Tak uvidíme, jak se s ní popasuje. Každopádně světová (i česká) premiéra se datuje na 6. listopadu a nemělo by s ní nic hnout.

Jaroslav Kejzlar, totalfilm.cz
video/foto: Forum Film, MGM © 2015

Bond-spectre-Craig-poster

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast