Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

UŽ JSTE VIDĚLI NOVÝ TRAILER DEADPOOL & WOLVERINE? Pokud vám unikl, pusťte si ho tady.

Recenze | V hlavě vrací pixarovkám lesk

Už podruhé letos Disney příjemně překvapil. Velká šestka nám ukázala, že ještě stále existují originální koncepty a nápady. Pixarovská novinka V hlavě tohle potvrzuje na druhou. Originální scénář s několika hlavními hrdiny, kteří jsou opravdu velmi neotřelí. Vždy nastandardní dabing pod Disney supervizí je tentokrát opravdu výjimečný.

V hlavě (foto: Falcon)

V hlavě (foto: Falcon)

Jedenáctiletá Riley (Klára Nováková) prožívá velké životní změny. S rodinou se stěhuje z Minnessoty do San Franciska. Přichází o kamarády, oblíbený hokej a pokouší se vyrovnat s novými začátky v neznámém městě. V její hlavě jí v tom pomáhají Radost (Ivana Korolová) a Smutek (Zuzana Slavíková) spolu se Vztekem (Jaromír Meduna), Nechutí (Nikola Votočková) a Strachem (Pavel Tesař). Rileyin život řídí z hlavního velitelství, řídícího centra uvnitř dívčiny mysli.

Když ale omylem Radost se Smutkem opustí velitelství, začíná se dívka chovat nevyzpytatelně. Začíná nekontrolovatelný rozpad Rileyiny osobnosti Uvnitř její hlavy propuká velké dobrodružství, které má jediný cíl – dát zase všechno pěkně do pořádku.

V hlavě (foto: Falcon)

V hlavě (foto: Falcon)

Zajímavý nápad o tajemství lidské mysli funguje velmi dobře. Scénář nemá nejmenší chybu. Mix kreativních nápadů, akčních sekvencí a dojemných scén cílí na celou rodinu. Mnohdy je poněkud sofistikovanější a problematičtější pro nejmenší děti, naproti tomu dospělí budou z námětu a jeho zpracování okouzleni možná o něco víc než dětští diváci.Jak vznikají sny, vzpomínky (podstatné i nepodstatné), kde jsou uloženy, jak s nimi „hlava“ nakládá, to všechno se v nové pixarovce dovíte. Vše tu dává dokonalý smysl a je to kouzelně prolnuto s druhou linií vně hlavy.Není to ale jen Rileyina hlava, do které nahlédneme. Navštívíme i hlavy jejich rodičů i jiných postav a kouzelné jsou i titulkové scény, včetně výletu do hlavy toulavé kočky.

V hlavě (foto: Falcon)

V hlavě (foto: Falcon)

  • 90%
    Režie - 90%
  • 100%
    Vizuál, animace - 100%
  • 70%
    Hudba - 70%
  • 90%
    Český dabing - 90%
  • 95%
    Scénář - 95%
90%

V hlavě (2015)

Po delší době je tu opět pixarovka, která se vrací k základům originality úspěšného studia. Po spojení s Disney to na chvíli vypadalo na krizi nápadů. V hlavě ale připomíná úžas z titulů první dekády existence tohoto lampičkového studia. Parádní animace, hudba i celkový feeling zpracování je už jen třešničkou na dortu. To nejsilnější tentokrát tkví v příběhu a perfektním propracování postav.

Sending
User Review
0 (0 votes)
Martin Staněk, totalfilm.czicon_csfd
foto/video: Falcon/Disney/Pixar © 2015

V hlavě
Inside Out
Animovaný / Komedie / Rodinný
USA, 2015, 102 min
Premiéra: 23. 7. 2015 Falcon

Režie: Pete Docter, Ronaldo Del Carmen
Scénář: Pete Docter, Ronaldo Del Carmen, Meg LeFauve, Josh Cooley
Hudba: Michael Giacchino
Hrají: Diane Lane, Amy Poehler, Mindy Kaling, Bill Hader, Kyle MacLachlan, Phyllis Smith, Lewis Black, Richard Kind, Jess Harnell, Carlos Alazraqui, Frank Oz, Paula Poundstone, Bobby Moynihan, Josh Cooley, Flea, John Ratzenberger, Rashida Jones

V hlavě_plakat

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast