Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: AKREDITACE A BALÍČKY VSTUPŮ NA VÍKEND JSOU VYPRODÁNY. NA DOPROVODNÝ PROGRAM SE ALE DOSTANETE.

Filmové premiéry od 27. srpna

Po letech je tu opět Bláznivá dovolená s novým ansámblem. Nová komedie se povedla. Co se ale nepovedlo vůbec je restart komiksovky Hitman: Agent 47. V nabídce je ještě britská komedie podle skutečné události Pride a dokument o horolezci Jarošovi Cesta vzhůru.

Bláznivá dovolená (USA, 2015)

Blazniva-dovolena-poster

Další generace Griswoldů v tom zase lítá. Dospělý Rusty Griswold (Helms) kráčí ve stopách svého otce a v naději na posílení rodinných pout se rozhodne překvapit svou ženu Debbie (Applegate) a jejich dva syny cestou zpět do Ameriky, do rodinného „oblíbeného zábavního parku“ Walley World.

Bláznivá dovolenáicon_csfd
Vacation
Dobrodružný / Komedie
USA, 2015, 96 min

Režie: John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein
Scénář: John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein
Kamera: Barry Peterson
Hudba: Mark Mothersbaugh
Hrají: Ed Helms, Christina Applegate, Leslie Mann, Chris Hemsworth, Charlie Day, Chevy Chase, Beverly D’Angelo, Keegan-Michael Key, Elizabeth Gillies, Regina Hall, Skyler Gisondo, Steele Stebbins, Miles Doleac, Kourtney Shales, Hunter Denoyelles, Marie Joelyn, Colin Hanks

Hitman: Agent 47 (USA, 2015)

Hitman_Agent_47_poster_web

Agent 47 (Rupert Friend) není obyčejný člověk, představuje vyvrcholení desetiletí trvajícího tajného genetického výzkumu. Stojí na konci vývojové řady, jeho existence navazuje na čtyřicet šest předchozích klonovaných agentů obdařených neuvěřitelnou silou, rychlostí, vytrvalostí a inteligencí. Agent 47 je elitním a dokonalým zabijákem, který byl pomocí genetických experimentů vyšlechtěn jako dokonalý vražedný stroj. Jeho nadcházejícím cílem je korporace, která má v úmyslu zmocnit se vytvořeného genu a pomocí něj vytvořit armádu zabijáků, jejichž schopnosti předčí dokonce i vlastnosti agenta 47. Uspěje? Nebo se stane její kořistí a zdrojem další zkázy? Ve svém osamělém boji se 47 spojí s Katiou van Dees (Hannah Ware), mladou ženou, která je schopná zodpovědět většinu otázek týkajících se jeho původu a zároveň střeží tajemství umožňující odhalit a především zničit nepřátelskou spikleneckou korporaci. Vše směřuje k závěrečné epické bitvě, v níž proti nim stojí v čele armády protivníků lstivý John Smith (Zachary Quinto).

Hitman: Agent 47icon_csfd
Akční / Krimi / Thriller
USA, 2015, 96 min

Režie: Aleksander Bach
Scénář: Michael Finch, Skip Woods
Kamera: Óttar Guðnason
Hudba: Marco Beltrami
Hrají: Rupert Friend, Hannah Ware, Zachary Quinto, Ciarán Hinds, Thomas Kretschmann, Jürgen Prochnow, Emilio Rivera, Rolf Kanies, Dan Bakkedahl, Michaela Caspar, Angela Baby, Sebastian Hülk, Johannes Suhm

Pride (VB, 2014)

Pride plakát

Píše se rok 1984. Britskou premiérkou je Margaret Thatcherová, přezdívaná Železná lady. Za dob její vlády vrcholí v zemi nepokoje horníků. Během Gay Pride v Londýně se skupina aktivistů rozhodne pomoci jejich rodinám a uspořádají pro ně sbírku. Odborový svaz horníků se ale zdráhá jejich pomoc přijmout. Důvod je prostý. Neradi by čelili obvinění, že hornický svaz otevřeně sympatizuje s gay hnutím. Aktivisté se ale rozhodnou jejich rozhodnutí ignorovat a vydají se přímo do menší vesnice ve Wallesu, kde hodlají předat výtěžek přímo rodinám. A tím začíná mimořádný příběh dvou odlišných komunit, který nakonec vyústí v překvapivé partnerství.

Prideicon_csfd
Komedie / Drama
Velká Británie, 2014, 120 min

Režie: Matthew Warchus
Scénář: Stephen Beresford
Kamera: Tat Radcliffe
Hudba: Christopher Nightingale
Hrají: Bill Nighy, Andrew Scott, Dominic West, Imelda Staunton, Joseph Gilgun, George MacKay, Russell Tovey, Paddy Considine, Freddie Fox, Ben Schnetzer, Jessie Cave, Monica Dolan, Jessica Gunning, Sophie Evans, Liz White, Faye Marsay, Johnny Gibbon, Michael Vardian, Karina Fernandez, Henry Garrett

Cesta vzhůru (Česko, 2015)

Cesta vzhůru-2015-plakat

Cesta vzhůru vypráví o umanutosti, o zdolávání vlastních a obecně lidských limitů, ale také o kompromisech a ceně, kterou mohou mimořádné osobní výkony stát. Radek Jaroš si jako první Čech a teprve patnáctý člověk na světě splnil horolezecký sen a zcela unikátně za přítomnosti kamery vystoupil na poslední z nejvyšších hor světa K2, která mu chyběla do tzv. Koruny Himálaje. Film se tak pro diváka stává mimořádnou příležitostí absolvovat společně s Radkem a jeho horolezeckými přáteli Miskou a Trávou strastiplnou cestu na osmitisícový vrchol a stát se na malou chvíli doslova součástí expedice na K2. Štíty velehor jsou najednou dostupnými i pro ty, kteří hory sice obdivují, ale něco podobného by nikdy sami nepodnikli. Diváci tak mohou díky filmu autenticky prožívat obavy i úlevu hlavních hrdinů, pocítit tíhu každého kroku i dechu v nepředstavitelné nadmořské výšce a snad i nakonec porozumět majestátné kráse, za jejíž dotek se mnohdy platí tou nejvyšší cenou. Na rozdíl od horolezeckých filmů jsou součástí děje další paralelní postavy mimo expedici, rodinní příslušníci Radka Jaroše. Film sleduje jejich mnohdy zoufalou snahu vypořádat se s vlastním strachem o někoho blízkého, pochopit ho anebo se alespoň s nepochopením jeho nebezpečné záliby pokoušet vyrovnat. V Cestě vzhůru nejde o pouhou dokumentaci historického úspěchu českého horolezectví, ale též o širší pohled na lidské zdolávání extrémních překážek, a to nejen ve fyzickém slova smyslu.

Cesta vzhůruicon_csfd
Hory, má panenko (neoficiální název)
Dokumentární / Sportovní
Česko, 2015, 100 min

Režie: David Čálek
Scénář: David Čálek
Kamera: David Čálek
Hudba: Ivan Acher
Hrají: Radek Jaroš, Jan Trávníček, Petr Mašek, Martin Havlena, Lucie Výborná, Andrea Jarošová

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast