Filmové premiéry od 31. prosince

Volné pokračování Rockyho se skvělým výkonem Sylvestera Stalloneho Creed otevírá přehled premiér úplného konce roku 2015. Dále je v nabídce adrenalinový thriller Bod zlomu, komedie Perfektní den, dojemný příběh dvou kamarádek Už teď mi chybíš a animák Kyky Ryky a pár vajec.

Creed (USA, 2015)

Creed-poster-Cz

Adonis Johnson nikdy nepoznal svého slavného otce, světového šampióna v těžké váze Apolla Creeda, který zemřel ještě před jeho narozením. Přesto však svůj původ nezapře a box má v krvi, takže ho to stále tahá do Philadelphie, města, kde se odehrál legendární souboj Apollo Creed vs. Rocky Balboa. Adonis Rockyho vyhledá a požádá ho, aby se stal jeho trenérem. Rocky zpočátku odmítá, protože ring je pro něho už jen minulost, ale postupně v Adonisovi objevuje sílu a odhodlání jeho otce Apolla, bývalého rivala a blízkého přítele. A tak nakonec souhlasí, že se mladého boxera ujme, i když sám bojuje s o mnoho nebezpečnějším soupeřem. Adonis je pod Rockyho vedením na nejlepší cestě získat svůj vlastní titul, ale má kromě talentu i srdce pravého bojovníka?

Creedicon_csfd
Drama / Sportovní
Jazyk originálu: angličtina
USA, 2015, 133 min
Premiéra: 31. 12. 2015 Forum Film CZ

Režie: Ryan Coogler
Scénář: Ryan Coogler, Aaron Covington
Kamera: Maryse Alberti
Hudba: Ludwig Göransson
Hrají: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Mauricio Ovalle, Ritchie Coster, Wood Harris, Mark Falvo, Phylicia Rashad, Andre Ward, Tony Bellew, Graham McTavish, Brian Anthony Wilson, Liev Schreiber, Troy Faruk, Claire Bronson, Will Blagrove

Bod zlomu (Německo/Čína/USA, 2015)

Bod zlomu
Mladý agent FBI (Utah) v utajení inflitruje zlodějský gang, jehož členové si libují v extrémních sportech. Žijí s totálně uvolněným přístupem k životu . . i k zákonům. Ten jediný zákon, který jsou ochotni respektovat, je zemská gravitace. Skupina nezná žádné limity a právě daleko za hranicemi běžných omezení a pod vedením charismatického vůdce Bohdiho provádí nevídané a velmi propracované zločiny. Utah postupně získává informace i důvěru a sympatie Bohdiho a celého gangu. Zároveň ale začíná pochybovat o svých oficiálních povinnostech. Je čím dál více pohlcen opojným a nespoutaným životním stylem, kde je hlavním krédem svoboda a adrenalin. Bez ohledu na to, kolik pravidel se poruší a kolik lidí zemře.

Bod zlomuicon_csfd
Point Break
Akční / Krimi / Thriller
Německo / Čína / USA, 2015, 115 min

Režie: Ericson Core
Scénář: Kurt Wimmer
Kamera: Ericson Core
Hudba: Junkie XL
Hrají: Luke Bracey, Teresa Palmer, Ray Winstone, Édgar Ramírez, Delroy Lindo, Tobias Santelmann, Bojesse Christopher, Matias Varela, Nikolai Kinski, Clemens Schick, Jaymes Butler, Jeff Burrell, Glynis Barber, Alexander Yassin
Střih: Gerald B. Greenberg

Kyky Ryky a pár vajec (Mexiko, 2015)

Kykyryky

Ryky se narodil jako zakrslé kuře. Ale, když chce zlý rančer zničit jeho domov a rodinu, tak se musí z plachého mladého kuřete stát odvážným kohoutem. On a jeho přátelé se spojí a prožijí velké dobrodružství, kde se ukáže, že velké činy mohou udělat i ti malincí.

Kyky Ryky a pár vajecicon_csfd
Un gallo con muchos huevos
Animovaný
Mexiko, 2015, 98 min

Režie: Gabriel Riva Palacio Alatriste
Scénář: Gabriel Riva Palacio Alatriste
Hrají: Bruno Bichir, Maite Perroni

Perfektní den (Španělsko, 2015)

Perfektni_den_poster_web

Skupinka humanitárních pracovníků pomáhá při řešení krize ve válečné zóně: Sophie (Mélanie Thierry) je v partě nováčkem, který chce spasit svět, Mambrú (Benicio Del Toro) už všechno viděl a chce jít domů, Káťa (Olga Kurylenko) kdysi chtěla získat Mambrúa a Damir (Fedja Stukan) chce, aby válka už konečně skončila, B (Tim Robbins) ani neví, co vlastně chce. Humor, drama, emoce, rutina, nebezpečí, naděje: to všechno se vejde do jednoho perfektního dne.

Perfektní denicon_csfd
El pozo
Drama
Španělsko, 2015, 106 min

Režie: Fernando León de Aranoa
Předloha: Paula Farias (kniha)
Scénář: Fernando León de Aranoa
Kamera: Alex Catalán
Hudba: Arnau Bataller
Hrají: Olga Kurylenko, Benicio Del Toro, Tim Robbins, Mélanie Thierry, Fedja Stukan, Ben Temple

Už teď mi chybíš (VB, 2015)

Už teď mi chybíš

Milly (Toni Colette) a Jess (Drew Barrymore) byly odjakživa nejlepšími kamarádkami. Od dětství spolu sdílely absolutně všechno – tajemství, šaty, dokonce i kluky, se kterými chodily. Návštěvy bujarých večírků plných alkoholu a drog či vyvádění ztřeštěností jim zůstaly od mládí až do dospělosti. V životě ale jednou nastane chvíle, kdy se každý musí začít chovat dospěle… Nebo ne? Snažit se žít „dospěle” má ale různé podoby. Zatímco Milly má úžasnou práci a žije v krásném městském domě s manželem Kitem (Dominic Cooper) a dvěma dětmi, Jess a její přítel Jago (Paddy Considine) žijí bohémským životem na hausbótu na londýnském kanálu. Přátelství Milly a Jess je však stále pevné jako skála a život je jednou velkou zábavou. Každá zábava však jednou skončí a pro Milly s Jess to platí dvojnásob. Jess po mnoha neúspěšných pokusech, kdy se pokusila otěhotnět, konečně prolomila smůlu a chce s Milly oslavit radostnou zprávu. Ta má bohužel úplně opačnou novinku – byla jí zjištěna rakovina prsu. Dlouholeté kamarádky se tak ocitají před životní zkouškou, jak se poprat s vážným onemocněním jedné z nich, když druhá prožívá nejradostnější období svého života. Vydrží jejich přátelství všechno špatné i dobré?

Už teď mi chybíšicon_csfd
Miss You Already
Komedie / Drama / Romantický
Velká Británie, 2015, 112 min

Režie: Catherine Hardwicke
Scénář: Morwenna Banks
Kamera: Elliot Davis
Hudba: Harry Gregson-Williams
Hrají: Drew Barrymore, Toni Collette, Charlotte Hope, Dominic Cooper, Paddy Considine, Tyson Ritter, Jacqueline Bisset, Noah Huntley, Mem Ferda, Eileen Davies, Honor Kneafsey