Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Očekávaný Rudý kapitán má trailer

Filmová adaptace bestselleru Dominika Dána Rudý kapitán je fanoušky předlohy dlouho očekávanou filmovou událostí nadcházející sezóny. Po náročném natáčení a postprodukci konečně tvůrci detektivního thrilleru představili trailer.

Rudý kapitán situuje svůj příběh do roku 1992, kdy se rozpadá Československo. Detektiv Krauz z Oddělení vražd se dostává k případu umučeného kostelníka. Jeho smrt měla zůstat tajemstvím, ale hřebík zatlučený v jeho hlavě nutí Krauze pátrat i přes varování okolí. Pravdu o propojení církve a StB může odhalit jen muž s přezdívkou Rudý kapitán. Setkání s tímto expertem na „finální výslechy“ ale málokdo přežije…

Rudý kapitán (repro foto trailer)

Rudý kapitán (repro foto trailer)

Film začal režisér Michal Kollár natáčet už v roce 2014 a do hlavních rolí obsadil polskou hvězdu Macieje Stuhra, Mariana Geišberga, Zuzanu Kronerovou, ale taky Martina Fingera nebo Michala Suchánka. Svoji poslední filmovou roli v tomto filmu ztvárnil Ladislav Chudík a Oldřich Kaiser se tady zase objeví v poloze, ve které jej diváci ještě neviděli.

„Hraju svini, která v minulosti páchala hrozné věci, ale svině se hrají vždycky dobře,“ popsal svoji roli, která vyžadovala i fyzickou přípravu, Oldřich Kaiser. „Některé scény jsme museli nazkoušet s kaskadéry, takže jsem před natáčením trénoval,“ dodal.

Film produkuje společnost Fog´n´Desire Films a distribuuje jej společnost A-Company Czech. Premiéru bude mít v českých kinech 10. března 2016.

-red-
zdroj: G. Vágner, D. Brančíková

DL_front

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast