Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Nová pohádka Řachanda se představuje v traileru

Měsíc před premiérou představuje nová česká pohádka Řachanda svůj trailer. Film natočila režisérka Marta Ferencová a v hlavních rolích uvidíme Bolka Polívka, Vladimíra Polívku, Vilmu Cibulkovou, Oldřicha Kaisera, Jana Hrušínského, Davida Novotného a další známé herce. Podívejte se na trailer. Redakci v něm zaujaly především masky, které vypadají na české poměry velmi povedeně.

„Pohádkám v poslední době podle mě chybí určitá milost a komediálnost, takže jsme chtěli natočit něco, co by se vracelo k odkazu pohádek, jako Byl jednou jeden král a podobně. Zároveň jsme ale chtěli zaujmout současné děti, které zbožňují Harryho Pottera a Pána prstenů, a tak i u nás v lese žijí zvláštní tvorové,“ popsal vznik pohádky scénárista a producent Daniel Miňovský.

Řachanda (foto: Apfel Production)

Řachanda (foto: Apfel Production)

Natáčení probíhalo lesích na Královehradecku, v Dětenicích a na hradě Kost a poprvé se na něm potkali otec a syn Polívkové. „Je to vtipně napsaná pohádka, i když moje postava je zrovna záporná. Ale jsem rád, že se tam s Vláďou o sebe alespoň tak ´otřeme´, při filmové práci jsme se před kamerou ještě nepotkali,“ řekl Bolek Polívka, který hraje vyslance Theofila.

Řachanda (foto: Apfel Production)

Řachanda (foto: Apfel Production)

Krále a královnu ztvárnil Jan Hrušínský a Martina Bezoušková, vojsku velí Petr Čtvrtníček a ponocným se stal Oldřich Kaiser. V lese potom žijí nejrůznější trollové, hejkal, puci nebo také zelené dryády. „V maskérně jsme každý den trávily čtyři hodiny, přebíhaly jsme po kmenech stromů, střílely z luku, bylo to zajímavé,“ shodly se tři nejvýraznější dryády Anna Stropnická, Šárka Vaculíková a Michaela Zemánková.

V dalších rolích diváci uvidí spoustu známých jmen od Davida Novotného, Martina Pechláta, Jaromíra Noska, Tomáše Havlínka až po Ester Kočičkovou a některé postavy jsou nadabovány herci jako je Jiří Lábus, Petr Rychlý nebo Ondřej Sokol.

Producenty filmu jsou společnosti APFEL Production a first.FRAME, hlavním partnerem TV Nova, distributorem společnost Cinemart. Premiéra v českých kinech je 25. 2. 2016.

-red-
zdroj: G. Vágner

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast