Filmové premiéry od 11. února

Přichází velmi netradiční superhrdina z marvelovské stáje. Děti tentokrát nechte raději doma. Je tu Deadpool a svým charismatem zřejmě ovládne o víkendu tuzemská kina. Zdatným konkurentem mu bude hudební film s písničkami Michala Davida Decibely lásky. Uvidíme, kdo tento souboj vyhraje. Dále je v nabídce úspěšný íránský film Taxi Teherán a španělský animák s českým dabingem Agenti Dementi.

Deadpool (USA, 2016)

deadpool-cz-poster
Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem (Ryan Reynolds), bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z tohoto pokusu vyšel trvale znetvořený. Vypadá dle vlastních slov jako „avokádo, které mělo sex se starším avokádem”. I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool.

Deadpool icon_csfd
Akční / Fantasy / Sci-Fi
USA, 2016, 104 min
Režie: Tim Miller
Scénář: Rhett Reese, Paul Wernick
Kamera: Ken Seng
Hudba: Junkie XL
Hrají: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein, T.J. Miller, Gina Carano, Brianna Hildebrand, Leslie Uggams, Jed Rees, Karan Soni, Ben Wilkinson, Stan Lee

Decibely lásky (Česko, 2016)

Decibely lasky poster

Decibely lásky jsou příběhem tří generací, které prožívají své touhy, sny, naděje i zklamání, a přitom nepřestávají věřit na lásku, přátelství a lidské souznění. Okolnosti se mění, ale věčná touha milovat a být milován zůstává.
Mladý umělec Dan (Filip Cíl) sní o úspěchu, ale zatím si odpykává veřejně prospěšné práce při úklidu města. Jeho šéfem je Kristián Hovorka (Rudolf Hrušínský nejml.), který spolu s Otou (Pavel Horváth) pracuje v Technických službách na Plzeňském magistrátu, kde mají na starosti úklid města. Dan se na diskotéce seznámí s Betkou (Alžběta Bartošová), Kristiána zaujme Danova pohledná sestra Danka, která za bratra stále žehlí jeho průšvihy. Ne všechno ale vychází. Betčina nepřejícná kamarádka (Aneta Vrzalová) a její přítel Robert (Jakub Grafnetr) se rozhodnou vše zkomplikovat nefér hrou. A zatímco Danka s Kristiánem hledají cestu, jak konečně zakotvit „v neklidných vodách života”, tak Kristiánův táta Láďa (Rudolf Hrušínský ml.) a Betčina šarmantní tetička (Iva Janžurová) dokazují celému světu, že věk je pouhé číslo. Kristiána navíc čeká, spolu s nápravou dávné křivdy, jak mu to radí jeho nejlepší kamarádka Lenka (Lucie Vondráčková), i nalezení „cesty” k dceři Jitce (Marika Šoposká).

Decibely lásky icon_csfd
Romantický / Hudební
Česko, 2016, 85 min
Režie: Miloslav Halík
Scénář: Miloslav Halík
Kamera: Vladimír Smutný
Hudba: Michal David
Hrají: Iva Janžurová, Rudolf Hrušínský ml., Lucie Vondráčková, Alžbeta Bartošová, Filip Cíl, Aneta Vrzalová, Pavel Horváth, Petra Svoboda, Rudolf Hrušínský nejml., Martin Hejný, Václav Kopta, Roman Vojtek, Marika Šoposká

Taxi Teherán (Írán, 2015)

Taxi Teheran

Renomovaný íránský tvůrce se ve svém druhém snímku natočeném v rámci nuceného domácího vězení proměnil v taxikáře, který prostřednictvím rozhovorů s rozličnými klienty nabízí vytříbeně kritický pohled na íránskou společnost. Panahí tu bez jakékoli sebelítosti a s odzbrojujícím humorem nastoluje otázku, jak se má chovat umělec v zemi, která mu neumožňuje svobodu projevu. S kamerou připevněnou za předním sklem svého vozu natočil Panahí film výmluvnější než mnohé sociopolitické studie.

Taxi Teherán icon_csfd
Írán Taxi
Drama
Írán, 2015, 82 min
Režie: Džafar Panahí
Scénář: Džafar Panahí
Kamera: Džafar Panahí
Hrají: Džafar Panahí

Agenti Dementi (Španělsko, 2014)

 

Plakát není k dispozici

Mortadelo a Filemón (Agenti dementi) jsou ti „nejcennější” superšpióni T.I.A. (Tajné vládní agentury) povoláni k tomu řešit zločiny, které žádný jiný agent nevyřeší… nebo spíše zpackat situace tak, jak to nikdo jiný nedokáže. Aby bylo zřejmé, jak těžké je jejich poslání, Mortadelo a Filemón využívají převleky stejně tak jako bizarní a dost často nepoužitelné nápady, které spolu s jejich originálním ostrovtipem zvrátí misi v bláznivé dobrodružství, které ve světě zločinu nemá obdoby.

Agenti Dementi icon_csfd
Mortadelo y Filemón contra Jimmy el Cachondo
Animovaný / Komedie
Španělsko, 2014, 91 min
Režie: Javier Fesser
Scénář: Javier Fesser, Claro García, Cristóbal Ruiz
Kamera: Miguel Pablos
Hudba: Rafael Arnau
Hrají: Karra Elejalde, Berta Ojea, Mariano Venancio, Javier Laorden, Víctor Monigote, Gabriel Chame