Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Vyšlo na placce | Březnové Blu-ray a DVD tipy

V březnu vyšlo u našich největších distributorů Bontonfilmu a Magicboxu několik významných titulů, které vám chceme doporučit. Vévodí jim především nová bondovka Spectre, vynikající Sicario: Nájemný vrah, povedený Steve Jobs, Legendy zločinu ve kterých exeluje Tom Hardy ve dvojroli. Ale na videu už je i Zelenkova novinka Ztraceni v Mnichově, velmi oblíbená komedie Fakjů pane učiteli 2 i poslední díl Hunger Games: Síla vzdoru 2. Vyšla také 5. řada Hry o trůny nebo vizuálně zajímavý Victor Frankenstein.

Spectre (USA, 2015)

spectre-dvd-bd

Zřejmě poslední bondovka s Danielem Craigem byla v kinech kasovním trhákem – naprosto oprávněně. Bond už v minulých dílech získal trochu bournovského ducha. To z něj dělá uvěřitelnějšího hrdinu. Craig je ve své roli opět svěží. Největší překvapení obstaral Q (Ben Whishaw). Herec ho obdařil pulzující a rozvernou energií. Není to už jen intelektuál a vynálezce. I jemu scénáristé přidali slušivě trochu obyčejného lidství. V naší recenzi jsme filmu udělili 100%!

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Recenzi filmu najdete zde[/pullquote]
[button-red url=“http://www.film-game.cz/?q=spectre“ target=“_self“ position=“left“]Koupit[/button-red]Vyšlo na DVD a BD s českým dabingem i titulky, v prodeji je také kolekce s bondovkami Daniela Craiga

Sicario: Nájemný vrah (USA, 2015)

sicario-dvd-bd

Americko – mexické hraniční pomezí je jedním z nejzobrazovanějších kriminálních prostředí v amerických filmech. Velmi těžko se hledá nový zajímavý způsob, jak na drogovou hranici umístit nový a neotřelý příběh. Ve filmu Denise Villeneuva Sicario: Nájemný vrah najdeme jak neotřelý scénář, perfektní kameru i střih, tak především naprosto fantastické výkony hlavních představitelů. Person k zapamatování je tu samozřejmě víc. Všem ale vévodí Emily Blunt spolu s Beniciem Del Torem. Sicario: Nájemný vrah je nejlepší žánrovkou roku, sahající po filmových cenách. Funguje tu úplně všechno. Vadí jen občasná doslovnost. Každopádně Denis Villeneuve se definitivně posouvá ke špičce hollywoodských režisérů (že by měl Fincher utajeného bratříčka?) Co ale váš prožitek hodí ještě o level výš? – Jednoznačně hudba Islanďana Jóhanna Jóhannsona (spolupracoval už na režisérově Zmizení). Velmi úsporný soundtrack tvoří dunivou podporu, která tíživým scénám dodává potřebnou hloubku. Jedná se určitě o jeden z nejlepších filmových hudebních počinů tohoto roku.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Recenzi filmu najdete zde[/pullquote]Vyšlo na DVD a BD s českým dabingem i titulky[button-red url=“http://www.film-game.cz/?q=sicario“ target=“_self“ position=“left“]Koupit[/button-red]

Steve Jobs (USA, 2015)

Steve-jobs-bd-dvd

Předchozí film Jobs s Ashtonem Kutcherem se nelíbil kritice ani divákům. Byl rozvleklý a klasičtější ve své formě. Naproti tomu novinka s Michaelem Fassbenderem není tak popisná. Soustředí se na tři zásadní prezentace – představení Macintoshe v roce 1984, Next Cube v roce 1988 a Imac G3 o deset let později. Ale pozor, nejde o zachycení prezentací, z těch se na plátně nakonec objevuje jen Jobsův příchod na scénu. To na čem Sorkin odhaluje Jobse v celé jeho nahotě jsou zákulisní přípravy prezentací a především debaty s jeho pravou rukou Joannou Hoffman v podání výtečné Kate Winslet. Ta jediná Jobse dokáže podle potřeb chytře krotit nebo naopak donutit k výkonu.
Filmová „trojaktovka“ vynikající svou formou, hereckými výkony i režií. Perfektní scénář Aarona Sorkina potvrzuje jeho místo na piedestalu této profese. Nekompromisní zaměření na drobné nuance Jobsovy povahy, to bylo jednoznačně to nejlepší, na čem Sorkin svou práci mohl postavit.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Recenzi filmu najdete zde[/pullquote]Vyšlo na DVD a BD s českým dabingem i titulky[button-red url=“http://www.film-game.cz/?q=steve+jobs“ target=“_self“ position=“left“]Koupit[/button-red]

Legendy zločinu (USA, 2015)

legendy-zlocinu-dvd-bd

Hardy, Hardy a zase Hardy. Tom Hardy v Legendách zločinu „přepíná“ mezi oběma bratry tak automaticky a přesvědčivě, že byste skoro řekli, že Reggieho i Rona hraje jiný herec, a tím nemyslíme tu scénu, v níž se oba porvou. Hardy navíc logicky z plátna nesleze. Pro film Briana Helgelanda (držitel Oscara za adaptovaný scénář k L.A. – Přísně tajné) je přitom Hardy darem z nebes a vlastně tak trochu jediným důvodem, proč si nepustit radši něco od Scorseseho nebo Ritchieho. Reggie i Ron sice oba vypadají stejně, mluví se silným cockney akcentem a vybírají výpalné, nikdy se ale nestane, že byste si je spletli. Zatímco Reggie je prototypem uhlazeného, „hodného“ mafiána moderního střihu, co si nerad přímo maže ruce, Ron je neřízená střela.
[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Recenzi najdete zde[/pullquote]
[button-red url=“http://www.magicbox.cz/blu-ray/legendy-zlocinu-blu-ray“ target=“_self“ position=“left“]Koupit[/button-red]Vyšlo na DVD a BD s českým dabingem i titulky

Fakjů pane učiteli 2 (Německo, 2015)

fakjů-pane-učiteli-2-dvd-bd

Nad Fakjů pane učiteli 2 visela hrozba nastavované kaše. Naštěstí se obava nepotvrdila. Pokračování příběhů neortodoxního učitele a jeho šílených žáků působí naprosto přirozeně a hladce. Scénář a režii obstaral opět Bora Daktegin. Svižná a jistá režie zajistila minimum hluchých míst. I když humor někdy přestupuje hranici přístupnosti, stále se jedná o vkusnou zábavu, která jednoznačně zadupává do země některé české komedie z poslední doby. Velký úspěch jedničky navíc zajistil podstatně větší rozpočet pro pokračování a na filmu je to samozřejmě vidět. Nemluvě o exotické destinaci, kde se příběh odehrává.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Recenzi filmu najdete zde[/pullquote]

[button-red url=“http://www.film-game.cz/?q=fakj%C5%AF“ target=“_self“ position=“left“]Koupit[/button-red]Vyšlo na DVD a BD s českým dabingem i titulky, vyšly i DVD a BD kolekce prvního a druhého dílu.

Ztraceni v Mnichově (Česko, 2015)

Ztraceni-v-mnichove-dvd-bd

Zelenka navazuje na své dřívější mystifikace mimořádně vytříbeným kouskem, v němž to schytávají jak kolegové filmaři, tak Češi obecně. Ztraceni v Mnichově vynikají originální formou i vtipem, což z nich zatím dělá český film roku.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Recenzi filmu najdete zde[/pullquote]

[button-red url=“http://www.magicbox.cz/dvd/ztraceni-v-mnichove“_self“ position=“left“]Koupit[/button-red]Vyšlo na DVD a BD.

Hunger Games: Síla vzdoru 2 (USA, 2015)

hunger-games-sila-vzdoru-2-dvd-bd

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Připravujeme soutěž o 3 DVD, 3 knihy a 3 audioknihy Hunger Games[/pullquote]Pokud je na obrazovce Katniss (Jennifer Lawrence) a prezident Snow (Donald Sutherland), je na co se dívat. Herečka i ostřílený hollywoodský mazák by mohli charisma přehazovat vidlemi. A tak ani nevadí, že z úst vypouští neuvěřitelně prvoplánové banality. I Julianne Moore jako prezidentka Coinová nezklame. Zbytek ale nestojí za řeč. Krom posledního angažmá zesnulého Phillippa Seymoura Hoffmana. Na tom je zajímavé, jak moc jedna scéna natočená po jeho smrti, šustí papírem. Ve filmu je navíc naprosto zbytečná.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Recenzi filmu najdete zde[/pullquote]

[button-red url=“http://www.magicbox.cz/dvd-hledanie“_self“ position=“left“]Koupit[/button-red]Vyšlo na DVD a BD s českým dabingem i titulky. Zároveň na DVD a BD vyšly kompletní kolekce Hunger Games.

Victor Frankenstein (USA, 2015)

victor-frankenstein-dvd-bd

V časech, kdy se zdá, že nic není nemožné. Radikální vědec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) mají společnou vizi o uměle stvořeném životě, který může změnit svět. Victorovi se však výsledky jejich společné práce vymknou kontrole a dokonce hrozí, že se dostanou do rukou lidem, kteří s nimi budou chtít uspokojit své mocenské choutky. Zatímco Frankenstein chce ve vynalézání pokračovat bez ohledu na možné následky, Igor si uvědomuje, k jakým hrůzným koncům mohou vést. Jedině on může nakonec Viktora zachránit před sebou samým a svět před smrtelně nebezpečným monstrózním stvořením.
[button-red url=“http://www.film-game.cz/?q=victor+frankenstein“_self“ position=“left“]Koupit[/button-red]Vyšlo na DVD a BD s českým dabingem i titulky. 

Hra o trůny V.  (USA, 2015)

Hra-o-truny-5-dvd-bd

Nejsledovanější seriál v historii HBO® a celosvětový televizní fenomén Hra o trůny zůstává i nadále hitem. Jeho 12 cen Emmy® je historicky nejvyšší počet ocenění pro televizní seriál nasbíraných za jeden rok. Nová sezóna začíná bezvládím, které se hrdinové Západozemě a Essosu snaží zvrátit ve svůj prospěch. Současně se Jon v Castle Black snaží najít kompromis mezi požadavky Noční hlídky a nově příchozího Stannise Baratheona, který se stylizuje do role právoplatného vládce Západozemě. Cersei obklopená Tyrelly a sílícím náboženským hnutím se záhadným Nejvyšším vrabčákem v čele mezitím usiluje o udržení vlády v Královském přístavišti, zatímco Jamie se vydává na tajnou misi. Arya za Úzkým mořem pátrá po starém známém a uprchlík Tyrion najde nový případ. V Meereenu houstne atmosféra a Danaerys Targaryen si uvědomí, že její slabá pozice ve městě si vyžádá velké oběti. Nová série přináší ve jménu neblahého příslibu „blížící se zimy“ dosud nejžhavější scény.

[button-red url=“http://www.magicbox.cz/dvd-hledani/hra-o-truny-5-serie-4bd“_self“ position=“left“]Koupit[/button-red]Vyšlo na DVD a BD s českým dabingem i titulky. 

Děkujeme společnostem 

magic-box-logo.small

a

Bontonfilm logo

K nákupu nosičů doporučujeme také společnost
filmgame logo podvideo

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast