Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Ondřej Sokol: Ve Dvojnících byly nejnáročnější scény, kde si povídám sám se sebou

Do kin zamíří tento čtvrtek nová česká komedie Dvojníci, ve které si Ondřej Sokol střihl hlavní dvojroli. Co bylo na natáčení nejnáročnější si můžete přečíst v rozhovoru a pusťte si o povedený film o filmu.

Ve filmu Dvojníci hrajete Honzu Rambouska a Richarda Prospala, mohl byste nám tuto dvojici přiblížit?
Richard Prospal je středoškolský učitel na gymnáziu, učí češtinu a dějepis. Je to trochu člověk z minulého století, zajímá se o humanitní vědy a není úplně od rány. Zato Honza Rambousek je prostě zloděj. Zloděj, který momentálně dluží peníze šéfovi mafie, a tak se musí ohánět, aby mu je vrátil. Bohužel má za kamaráda Melichara – Jakuba Koháka, kterýmu to ještě ztěžuje, a tak dluh roste a roste.

Čím vás zaujal scénář?
Jde o výzvu – hrát dva lidi naráz. Navíc mě docela bavilo, že scénář nebyl cíleně nacpaný slovními vtipy a humor vycházel hlavně ze záměn těch dvou.

Ondřej Sokol v komedii Dvojníci

Ondřej Sokol v komedii Dvojníci

Jak dlouho trvalo, než jste se proměnil v Honzu nebo Richarda?
Vzhledem k tomu, že první natáčecí den jsme točili téměř nejtěžší scény, a hlavně trikové, kde jsem sám sebe naháněl s mečem po divadelní šatně a hrál jsem obě postavy, byl to takový křest ohněm, že pak už mi to dlouho netrvalo. Vizuálně je rozdíl jen na začátku ve vousech, účesu a oblečení, ale pak už jsou skoro stejní.

Hrál se vám lépe zloděj nebo slušňák?
V každé scéně je to jiné, takže se to takhle nedá říct. Dobře se mi hrálo, když to bylo vtipné. Bavilo mě to střídat. Například když lump na chvíli nahradí učitele a učí na gymplu, bavilo mě nejdřív natočit pravého učitele a až pak to vystřídat. Právě ten rozdíl byl na tom nejzábavnější.

Sám jste i režisér, jaké to bylo poslouchat režiséra Jirku Chlumského?
Myslím si, že tím, že to sám znám, poslouchám víc než ostatní herci, protože vím, jak moc těžké je dát to celé dohromady. Režiséři, kteří se mnou ještě nepracovali, se ze začátku bojí, že jim do toho budu mluvit, ale to opravdu nedělám.

Která scéna z Dvojníků pro vás byla nejnáročnější?
Nejnáročnější byly trikové záběry, ve kterých si povídám sám se sebou. Měli jsme ambici, aby to byly dlouhé, celkové záběry, které se potom budou na počítači dodělávat. Všechny odpovědi musely sedět a být ve správný čas, takže jsem si na to našel systém; v duchu jsem si počítal mezery nebo jsem si říkal repliky. Předával jsem si ale i věci z ruky do ruky, to bylo asi nejtěžší. Ale jelikož je Jirka Chlumský výtečný režisér, zvládli jsme to dobře.

-red-
foto/video: Bioscop, Totalfilm, Bio Illusion

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast