Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmové premiéry od 28. dubna

Dnešní premiérový den nabízí dánské drama Tobiase Lindholma Boj, které bylo nominováno na Oscara. V nabídce je pokračování filmu pro děti Bella a Sebastián 2. Do kin jdou hned tři české novinky – komedie Jak se zbavit nevěsty, drama Ani ve snu, které Česko reprezentovalo na Berlinale a experimentální Menandros & Thaïs. Nabídku uzavírá romantické fantasy drama francouzské provenience Ptáci a lidé.

Boj (Dánsko, 2015)

Boj-CZ-poster
Vojenský důstojník Claus (Pilou Asbæk) je se svou jednotkou na zahraniční misi, zatímco jeho žena Maria (Tuva Novotny) se doma snaží vypořádat s každodenními starostmi a péčí o tři děti. Během rutinní obhlídky se jednotka dostane pod těžkou křížovou palbu a Claus je v krizové situaci donucen učinit rozhodnutí, které vyústí v odvolání z mise a obvinění z válečného zločinu. Nekompromisní soudní dohra však zdaleka není tak tíživá jako morální dilema, které Clause nutí volit mezi osobní ctí a zájmy vlastní rodiny. Mistr tichého napětí Tobias Lindholm představuje po filmech Hon nebo Únos další působivé drama, které si hned po premiérovém uvedení na festivalu v Benátkách vysloužilo mimořádné ovace, korunované nominací na Oscara za nejlepší cizojazyčný film.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Recenzi najdete zde[/pullquote]

Bojicon_csfd
Krigen
Válečný
Dánsko, 2015, 115 min
Režie: Tobias Lindholm
Scénář: Tobias Lindholm
Kamera: Magnus Nordenhof Jønck
Hudba: Sune Wagner
Hrají: Pilou Asbæk, Tuva Novotny, Dar Salim, Søren Malling, Charlotte Munck, Dulfi Al-Jabouri, Jakob Frølun


Bella a Sebastian 2 (Francie, 2015)

Bella a Sebastián 2-poster

Je září 1945 a všichni obyvatelé horské vesničky v srdci úchvatných savojských Alp oslavují konec války. Sebastián vyrostl a stal se z něj desetiletý chlapec. Společně s divokou psí kamarádkou Bellou netrpělivě čeká, až se vrátí Angelina, která pro něj vždy byla jako druhá matka. Jenže místo ní dorazí do Saint Martin strašlivá zpráva: Letadlo, kterým cestovala, se zřítilo a Angelina se ztratila v hlubokém lese. Celá vesnice truchlí. Lépe řečeno, celá vesnice kromě Césara… Sebastiánův ošlehaný dědeček totiž ví o někom, kdo by jemu a Sebastiánovi mohl pomoci Angelinu najít. Chlapec a jeho velký horský pes budou muset překonat řadu patálií a několik těžkých zkoušek a čelit tajemství, které navždy změní Sebastiánův život. Velké dobrodružství Belly a Sebastiána pokračuje.

Bella a Sebastian: Dobrodružství pokračujeicon_csfd
Belle et Sébastien, l’aventure continue
Dobrodružný / Rodinný
Francie, 2015, 99 min
Režie: Christian Duguay
Scénář: Fabien Suarez, Juliette Sales
Kamera: Christophe Graillot
Hudba: Armand Amar
Hrají: Félix Bossuet, Tchéky Karyo, Margaux Châtelier, Thierry Neuvic, Urbain Cancelier


Jak se zbavit nevěsty (Česko, 2016)

Jak se zbavit nevěsty-cz-poster

Lenka Vlasáková hraje v romantické komedii „Jak se zbavit nevěsty“ moderní dynamickou ženu Evu, která vlastní cukrárnu, stará se o syna a musí krotit svou rázovitou maminku v podání Jany Švandové. S bývalým manželem s tváří Davida Matáska má skvělý vztah a jak, říká její kamarádka „nebyli byste první, co se rozvedli a zase dali dohromady“. A pak se málem políbí a následuje pozvání na drahou večeři při svíčkách, kde se Honza konečně vyjádří. Opravdu se znovu zamiloval a přemýšlí o svatbě . . . . . s někým jiným! S krásnou, sympatickou a chytrou klavíristkou Lindou! A ještě chtějí upéct svatební dort. To je něco pro svéráznou Evinu maminku. Nikdy nevzdává, vždy si ví rady a zničit cizí svatbu je ta správná výzva. S bojovnou maminkou v zádech jede Eva na společný výlet se šťastnými snoubenci. A do toho rodinná regata, závod, bratrský souboj o místo přednosty zubařské kliniky, zlovolná švagrová a jeden potrhlý operní pěvec. Třešničkou na zábavném dortu je pak fotbalový trenér v podání Matěje Rupperta.

Jak se zbavit nevěstyicon_csfd
Komedie
Česko, 2016, 89 min
Režie: Tomáš Svoboda
Scénář: Tomáš Svoboda
Hrají: David Matásek, Veronika Žilková, Kordula Stropnická, Andrea Kerestešová, Matyáš Bystroň, Marek Majeský, Jana Stryková, Jenovéfa Boková, Lenka Vlasáková, Jana Švandová, Jaroslav Plesl, Lenka Loubalová, Jaromír Dulava, Jana Kolesárová, Vladimír Kratina, Josef Polášek, Matěj Ruppert


Ani ve snu! (ČR / SR / Bulharsko, 2016)

Ani-ve-snu-poster

Laura (Barbora Štikarová) je hbitá, mrštná a paličatá holka. Touží se dostat do party parkouristů a spolu s nimi zdolávat překážky, které jí nastavuje městské prostředí. Při tom ji zaskočí láska, kterou pocítí k Lukymu (Toman Rychtera). A začne žít dvojí život: Ve fantazijním světě komických a romantických vizí jí Luky patří, v realitě ale její snaha se s ním sblížit skončí karambolem. Ve chvíli, kdy se oba její světy zvláštním způsobem propojí, se Laura musí rozhodnout. Buď bude nadále romanticky snít, nebo se dokáže poprat se svým skutečným životem.

Ani ve snu!icon_csfd
Romantický / Sportovní
Česko / Slovensko / Bulharsko, 2016, 79 min
Režie: Petr Oukropec
Scénář: Egon Tobiáš
Kamera: Tomáš Sysel
Hudba: Filip Míšek
Hrají: Barbora Štikarová, Klára Melíšková, Jan Vondráček, Ivan Martinka, Toman Rychtera, Jáchym Novotný, Adam Mišík


Menandros & Thaïs (Česko / Rakousko, 2016)

Menandros-a-thais-plakat

Krásná nevěsta. Zdrcený hrdina. Odyssea surreálním světem. Tháïs je během své svatby s Menandrem unesena piráty. Ve snaze ji vysvobodit se ženich mění v krvelačné monstrum, jeho koni narostou křídla, čarodějnice jej zaslíbí jiné ženě, král Xerxés ho zbaví mužnosti, ale přesto na konci vše dopadne šťastně. Opravdu šťastně?

Menandros & Thaïsicon_csfd
Experimentální / Dobrodružný
Česko / Rakousko, 2016, 129 min
Režie: Antonín Šilar, Ondřej Cikán
Předloha: Ondřej Cikán (kniha)
Scénář: Ondřej Cikán
Kamera: Šimon Dvořáček
Hrají: Jakub Gottwald, Ondřej Bauer, Violetta Zupancic, Rudolf Stärz, Pavel Ponocný, Tomáš Jeřábek


Ptáci a lidé (Francie, 2014)

Ptáci a lidé poster
Dva lidé se v pařížském letištním komplexu nedaleko Roissy pokoušejí dát smysl své existenci. Prvním z nich je americký inženýr, který se ocitl pod obrovským profesním a emočním tlakem a náhle se rozhodne radikálně změnit směr dosavadního života. Tím druhým je mladá hotelová pokojská, která zakusí dotek nadpřirozena…

Ptáci a lidéicon_csfd
Bird People
Drama / Romantický / Fantasy
Francie, 2014, 127 min
Režie: Pascale Ferran
Scénář: Guillaume Bréaud, Pascale Ferran
Kamera: Julien Hirsch
Hudba: Béatrice Thiriet
Hrají: Josh Charles, Anaïs Demoustier, Roschdy Zem, Taklyt Vongdara, Geoffrey Cantor, Radha Mitchell, Aurore Soudieux, Guillaume Bréaud, Nicole Dogué, Akéla Sari, Anne Azoulay, Manuel Vallade, Hippolyte Girardot, Bertrand Constant, Peter Bonke, Philippe Duclos, Mathieu Amalric (vyp.), Clark Johnson, Kate Moran

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast