Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTEJTE NA NAŠEM NOVÉM WEBU. DOUFÁME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

Anifilm 2016 – tipy z programu (pátek 6. května)

Pátek bude ve Světozoru kromě promítání soutěžních bloků, programu porotce Noureddina Zarrinkelka (12:00) či dalšího bloku sekce Kde domov můj? (14:00) především ve znamení premiér restaurovaného Špalíčku, prvního celovečerního loutkového filmu Jiřího Trnky. Premiéra se koná v 18 hodin. Hned po ní v 19.30 následuje další soutěžní snímek Psychonauti, zapomenuté děti, španělského režiséra Alberta Vázqueze.

Špalíček z filmového políčka (foto: NFA)

Špalíček
z filmového políčka (foto: NFA)

V Divadle J. K. Tyla můžete ve 14 hodin zajít na Anomalisu. Hlavním hrdinou druhého režijního počinu scenáristy Charlieho Kaufmana a spolurežiséra Dukea Johnsona je muž ve středních letech Michael Stone, který je autorem bestselleru o správném fungování zákaznického servisu a call centra.

V 16 hodin začíná loňská česká novinka Jana Baleje Malá z rybárny. Moderní adaptace původní pohádky Malá mořská víla H. Ch. Andersena je silným a děsivě realistickým příběhem o nenaplněné lásce a o hodnotách dnešní společnosti. Příběh je plný atmosfér, výrazných a jedinečných charakterů a inspirace. Ve 20.30 má svůj program další porotce – tentokrát Rosto.

Další soutěžní soutěžní i mimosoutěžní bloky běží po celý den ve Schwarzenberském sále. Jak podporuje animovaný film Státní fond pro podporu kinematografie se můžete dozvědět ve 13.30 v Loutkovém divadle.

Dům animace

Ve 13.30 se v Domě animace koná Káva s tvůrci. Během neformálního moderovaného setkání se dozvíte více o jejich filmech a budete mít prostor na vlastní otázky. Bonusem je káva zdarma.

Ve 21 hodin na Masarykově náměstí startuje oscarový animák V hlavě.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]podrobný program na www.anifilm.cz[/pullquote]

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast