Co je dobré vědět, když vyrážíte na Anifilm

Kdo byl na loňském Anifilmu v Třeboni, nemohl minout prostory bývalé radnice v dolní části Masarykova náměstí. Z této historické, po léta nepoužívané budovy, která má specifickou atmosféru, se už loni stalo živoucí festivalové centrum. Od letošního roku nese tento originální, festivalem zabydlený prostor název Dům animace a bude animací ještě zaplněnější. Právě sem povedou vaše první kroky, až si půjdete vyzvednout akreditace. K dispozici je také oficiální festivalová aplikace, která vám také pomůže zorientovat se v bohatém programu festivalu.

Dům animace (foto Totalfilm.cz)

Dům animace (foto Totalfilm.cz)

V Domě animace budou po celou dobu probíhat různé workshopy (3D animace, tvorba animace k počítačovým hrám, oblíbení KREUS či letos poprvé workshop odlévání filmové loutky), ukázky 3D tisku a celé jedno patro bude zasvěceno programu festivalu Game Day, kde si budete moci zahrát počítačové hry, kandidující na cenu Česká hra roku (včetně pokračování kultovního Samorostu od studia Amanita Design). Prostor oživí také speciální interaktivní instalace Dana Gregora – počítačová hra, která vás donutí se hýbat. V prostorách Domu animace proběhnou také moderovaná setkání s tvůrci, kteří na Anifilmu soutěží. Rodiče malých dětí zároveň určitě rádi využijí dětský koutek.

Akreditace a vstupenky

Cenově se akreditace pohybují od 150 do 500 Kč, přičemž je možné uplatnit po předložení průkazu slevu (studenti, důchodci a ZTP). K zakoupené akreditaci je nutné vyzvednout vstupenky na jednotlivé projekce v pokladnách v Divadle J. K. Tyla, a to vždy pouze na aktuální den a na den následující. Pokladna  bude otevřena od 3. – 7. 5. 2016 vždy od 8:30 – 20:00, v neděli 8.5. pak od 8:30 do 11:00. Na jednu akreditaci dostanete na každý den 4 vstupenky na různá představení. Vstupenky se dají zakoupit i bez akreditace, vždy za 50 Kč. Některé programy jsou ale přístupné i bez akreditace a bez vstupenky (např. půlnoční projekce, open-air projekce na Masarykově náměstí, dětské projekce v Roháči – Sále ČT, některé programy a workshopy v Domě animace apod.).

Festivalová aplikace Anifilm

Festivalová aplikace Anifilm

Festivalová aplikace

Festivalovou aplikaci, kterou si můžete zdarma stáhnout do svých chytrých telefonů a být na Anifilmu neustále v obraze. Budete mít po ruce přehled o veškerém programu, jednotlivých filmech i doprovodných akcích a navíc mapku festivalových míst. Budete také hned informováni o programových změnách, přijíždějících hostech a dalších novinkách.

Aplikaci si můžete stáhnout zde:

iOS: https://itunes.apple.com/us/app/anifilm-2016/id989898845?l=cs&ls=1&mt=8
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.ackee.a4f.anifilm 

Další praktické informace najdete na www.anifilm.cz

-red-