Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

51. MFF KV | Hlavní hvězdou je Willem Dafoe, hvězd ale dorazí mnoho

V úterý dopoledne odtajnil prezident karlovarského festivalu Jiří Bartoška jméno letošní hlavní hvězdy festivalu. Je jí herec Willem Dafoe, kterého diváci znají z více než stovky filmů. Na kontě má dvě oscarové nominace. Natáčí s výraznými režisérskými talenty (Wes Anderson, Spike Lee, Paul Schrader, Oliver Stone, Lars von Trier). MFF Karlovy Vary uvede jako poctu Willemu Dafoeovi snímky Pasolini a Poslední pokušení Krista.

Odtajněny jsou ale i další hvězdy letošního 51. ročníku prestižního českého festivalu. Cenu prezidenta MFF KV si osobně převezme scénárista Charlie Kaufman (V kůži Johna Malkoviche, Věčný svit neposkvrněné mysli).

kviff-51-2016-logoJak už pořadatelé dříve oznámili, festival zahájí světová premiéra koprodukčního snímku Anthropoid. Ten u nás natočil britský režisér Sean Ellis s mezinárodním obsazením (Jamie Dornan, Toby Jones, Anna Geislerová, Alena Mihulová, Václav Neužil). Všichni zde jmenovaní přijedou k filmu jako oficiální delegace.
Výčet velkých jmen ale nekončí. V rámci nesoutěžní sekce Horizonty uvede festival Almódovarovu novinku Julieta. K ní přijede velká španělská hvězda, herečka Emma Suaréz a její mladší kolegyně /ve filmu hraje mladší verzi stejné postavy/ Adriana Ugarte.

Emma Suaréz ale neuvede ve Varech pouze snímek Julieta. Připojí se k ní i další významná hvězda, španělský herec Sergi Lopéz (držitel Césara), aby společně uvedli soutěžní snímek Nová kůže (La propera pell).

Přijede také známý německý herec Ulrich Tukur, aby osobně uvedl soutěžní snímek Prvotní štěstí. Festival v rámci svého bohatého Industry programu přivítá už potřetí světového producenta Teda Hopea, který do Varů tentokrát přijíždí jako hlavní producent Amazon Studios. V rámci veřejné debaty se s účastníky podělí o svou vizi filmového průmyslu v blízké budoucnosti.

Členy hlavní poroty jsou italský spisovatel a scénárista Maurizio Braucci, distributorka Soda Pictures Eve Gaberau, česká herečka Martha Issová, gruzínský režisér George Ovashvili a americký producent Jay van Hoy.

51. ročník MFF Karlovy Vary startuje 1. července a potrvá až do 9. července. Online předprodej vstupenek (10% kapacity projekcí) začíná v pondělí 27. června. 90% zbylé kapacity bude pak k dostání tradičně až na místě. Vstupenky na konkrétní den lze koupit vždy předchozí a aktuální den.

-red-

Komerční prezentace
Julieta banner do clanku
TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast