Nejočekávanější červencové filmy (ukázky)

A je tu další přehled filmů následujícího měsíce, které redakci Totalfilmu zajímají nejvíc. Čeká nás nový Almódovar, Hřebejkova novinka, kterou natočil na Slovensku, tři filmy, které do kin přímo z festivalu ve Varech pošle KVIFF Distribution, další zpracování Tarzanova příběhu, časosběrný dokument o kapele Lucie, pokračování animáku Doba ledová, Krotitelé duchů v sukních a nakonec jsme vybrali originální lovestory o zúžení předkožky (ano, čtete správně) Short Skin. Podívejte se na přehled trailerů letních filmových novinek.

1. Julieta (21. července)

Na nadcházejícím karlovarském festivalu bude novinka Pedra Almódovara uvedena za účasti obou hlavních hvězd filmu. Příběh se silnými ženskými hrdinkami, to nás samozřejmě od španělského filmového mága nepřekvapí. Příběh o hledání dcery zoufalou matkou a opětovném přibližování dvou zraněných žen nás velmi zajímá.

2. Učitelka (21. července)

Novinka tvůrčího dua Hřebejk – Jarchovský bude ve Varech uvedena v hlavní soutěži. Film natáčeli čeští tvůrci na Slovensku a hlavní roli ztvárnila slovenská herečka Zuzana Mauréry. Zdánlivě empatická a laskavě vyhlížející učitelka manipuluje prostřednictvím svých žáků jejich rodiči za účelem osobního obohacení, ať už v podobě materiálních výhod, či dokonce vidiny milostného poměru. Najdou se však tři rodiny, které se rozhodnou učitelce vzepřít a stávající situaci se společně s ředitelkou školy pokusí zvrátit na konspirativní třídní schůzce.

3. Tohle je náš svět (14. července)

Prý životní výkon Vigga Mortensena zdobí tenhle snímek, který se za pár dní bude promítat v Karlových Varech a následně vstoupí v rámci projektu Vary ve vašem kině do českých kin. Hluboko v lesích mimo civilizaci vychovává svérázný a charismatický otec (Viggo Mortensen) svých šest dětí podle vlastních představ. Jejich život připomíná letní tábor v ráji, plný neotřelých pravidel a her. Dokud nepřijde zpráva, která všechno změní. Začíná překvapivá a zábavná cesta, při které jsou zásady této volnomyšlenkářské rodiny vystaveny zkouškám našeho světa.

4. Legenda o Tarzanovi (7. července)

Je to jako s King Kongem nebo Godzillou. Kdo ví kolikáté přesně, je zpracování klasického příběhu, které má nyní v hlavní roli seveřana Alexandra Skarsgarda a za zády šikovného rutinéra Davida Yatese, který atmosféru opravdu umí… Dokázal to ve svých potterovských filmech. Jsme velmi zvědavi, jak to dopadlo!

5. Líná zátoka (14. července)

Francouzský režisér Bruno Dumont před dvěma lety rozesmál karlovarské publikum svou minisérií Malej Quinquin. Nyní po uvedení v soutěži na festivalu v Cannes vstupuje do kin na festivalu a následně do české distribuce se svou zdivočelou komedií a retro detektivkou v jednom. Líná zátoka představí slavné herce (Juliette Binoche, Valeria Bruni Tedeschi ad.) ve velmi neotřelých hereckých polohách. Zábavná francouzská komedie odehrávající se v nádherně nasnímaných exteriérech severní Francie ukazuje, že i Francouzi si umí dělat legraci sami ze sebe.

6. Neonový býk (14. července)

A do třetice z Varů dorazí do kin Neonový býk. Brazilsko-Ukrajinské drama. Netradiční koprodukce a netradiční příběh. Pohledný kovboj Iremar, tanečnice Galega a její malá dcera Cacá žijí v divokém a smyslném světě brazilského rodea. Domovem provizorní rodiny je náklaďák, ve kterém převážejí býky na další štace. Životy lidí a zvířat se na brazilském venkově prolínají v živočišné směsi vášně a naděje. Skrz prach a pot tvrdé práce probleskují sny o budoucnosti, barevné a zářivé jako mytický Neonový býk.

7. Lucie: Příběh jedný kapely (7. července)

Lahůdka pro fanoušky jedné z nejpopulárnějších českých kapel. Jak vznikaly jejich nejznámější hity? Co se dělo v zákulisí? Příběh 30ti let kapely Lucie vypráví dosud nezveřejněné záběry pořízené samotnými členy kapely a záznamy, o kterých si všichni mysleli, že už ani neexistují. Otevřené zpovědi členů kapely nakreslí portrét čtyř výrazných osobností, které spolu leckdy nedokázaly sedět v jedné místnosti, přesto se potkávají na jednom jevišti. Příběh jedný kapely ukáže Lucii ve všech jejích náladách.

8. Doba ledová: Mamutí drcnutí (14. července)

Velmi populární animovaná série snad ani memůže zklamat. Zatím se jí to tedy nepodařilo. A tradičně s výtečným českým dabingem.

9. Krotitelé duchů (28. července)

Tohle je velká neznámá. Fanoušci původního filmu se nejprve nemohli vyrovnat s ženskou verzí. Proto by se film měl jmenovat spíš Krotitelky duchů. Pak se zase nelíbily trailery, Chris Hemsworth v roli jejich pomocníka a vůbec. Proč je online svět na tenhle reboot tak přísný? Sami nevíme. Ale na film se těšíme a uvidíme!

10. Short Skin (7. července)

Tohle zní ulítle a proto nás to zajímá! Hrdinou filmu je italský mladík Edoardo, který má problém se zúžením předkožky. To ho limutuje v sexu. A to je v tomhle věku docela problém. Režisér prý vytvořil mix humoru a dramatu, realistický scénář a výrazně vystihuje mužskou zranitelnost. No konečně! Prázdninová zábava a vaše přítelkyně konečně uvidí, zač je toho loket (předkožka).