Vary ve vašem kině | TOHLE JE NÁŠ SVĚT s fantastickým výkonem Vigga Mortensena

KVIFF Distribution – spojení karlovarského festivalu, České televize a Aerofilms přináší pravidelně filmy z nejdůležitějšího domácího festivalu do běžné kinodistribuce. Po skončení nadcházejícího ročníku festivalu vejdou do kin naráz hned tři snímky, které Vary letos uvedou. Jedním z nich je pozitivně laděný příběh volnomyšlenkářské rodiny od amerického režiséra Matta Rosse Tohle je náš svět. Podívejte se na český trailer.

Tohle je náš svět (foto: Aerofilms)

Tohle je náš svět (foto: Aerofilms)

Snímek, který deník Huffington Post označil za „triumfální oslavu života“, byl uveden na festivalech v Sundance a v Cannes, odkud si odnesl cenu za režii v prestižní sekci Un Certain Regard. U nás ho diváci uvidí velmi krátce po jeho americké premiéře v nesoutěžním programu 51. ročníku MFF Karlovy Vary a od 11. července ve všech kinech ČR, kam vstoupí spolu s filmy Líná zátoka a Neonový býk v rámci pilotního ročníku akce Vary ve vašem kině.

kviff-51-2016-logoHlavní roli ve filmu ztvárnil herec Viggo Mortensen a jeho výkon vyzdvihují kritici i fanoušci po celém světě. Podle amerického serveru Variety se Mortensen pro roli Bena Cashe narodil a Entertainment Weekly označil jeho výkon za fantastický. Dle režiséra snímku Matta Rosse si lze jen těžko v ústřední roli představit vhodnějšího kandidáta: Viggo pro mě představuje umělecký přístup a integritu velmi vysoké úrovně. I proto pro mě byl pro roli Bena volbou číslo jedna. Pokud jde o fyzickou stránku a temperament, byl jednoznačně tím pravým.“

Mortensen se do tvorby filmu vrhnul s nadšením a významně se podílel na jeho výsledné podobě. Když si Viggo přečetl scénář, reagoval velmi konkrétními poznámkami. Jeho podněty se týkaly jednak přesnosti, ale i celkového příběhu. Postupně jsem jeho poznámky do scénáře zapracovával. Měl skvělé a přínosné nápady ke všemu, včetně vlastní filmové hudby,“ dodává Ross.

Tohle je náš svět (foto: Aerofilms)

Tohle je náš svět (foto: Aerofilms)

Scénář snímku Mortensena zcela pohltil 

Nejen že je to inteligentní, ale i velmi dobře vystavěný a emocionální příběh,“ vysvětluje. „U scénáře jsem se smál i plakal a věřím, že diváci na tom budou stejně. Drželi jsme se věrně scénáře a při natáčení jsme se snažili vyzdvihnout všechny jeho pozitivní aspekty. Doufám, že to publikum přiměje zamyslet se nad vším, co dosud považovali za dané.“

Tohle je náš svět CZ plakat

-red-
zdroj: Aerofilms, KVIFF Distribution