Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmové premiéry od 21. července

Přímo z karlovarské hlavní soutěže do českých kin míří Hřebejkova Učitelka s vynikajícími hereckými výkony. Skvělé jsou i herečky v Almodóvarově novince Julieta. V kinech můžete najít i nenáročný horor Zhasni a zemřeš a dánské komediální historické drama Satisfakce 1720.

Učitelka (Slovensko / Česko, 2016)

Plakát Učitelka

Zdánlivě empatická a laskavě vyhlížející učitelka manipuluje prostřednictvím svých žáků jejich rodiči za účelem osobního obohacení, ať už v podobě materiálních výhod, či dokonce vidiny milostného poměru. Nejen z obavy o prospěch svých milovaných dětí většina rodičů třídní učitelce základní školy podléhá a poskytuje jí nejrůznější služby, dárky a jiné pozornosti. Najdou se však tři rodiny, které se rozhodnou učitelce vzepřít a stávající situaci se společně s ředitelkou školy pokusí zvrátit na konspirativní třídní schůzce. Děj strhujícího a velmi aktuálního snímku o síle lidského charakteru inspirovaného skutečnou událostí se sice odehrává na začátku 80. let, ale jde o příběh univerzální, který by se mohl odehrát kdekoliv a v jakékoli době, neboť zkorumpovanost, stejně jako malost a vypočítavost vládnou světem bez ustání.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Recenze filmu zde[/pullquote]

Učitelkaicon_csfd
Drama
Slovensko / Česko, 2016, 102 min
Režie: Jan Hřebejk
Scénář: Petr Jarchovský
Kamera: Martin Žiaran
Hudba: Michal Novinski
Hrají: Zuzana Mauréry, Peter Bebjak, Csongor Kassai, Martin Havelka, Zuzana Konečná, Ondřej Malý, Attila Mokos, Éva Bandor, Richard Labuda, Lukáš Pelč


Julieta (Španělsko, 2016)

Julieta-cz-plakat

Julieta žije sama se svou dcerou Antíou poté, co do jejich šťastného života krutě zasáhl osud. Po smrti Julietina manžela Xoana, Antíina otce, prožívají nejhorší období. Obě trpí, Julieta se uzavře do sebe a jejich tichá bolest je postupem času odcizuje. Když je Antíe osmnáct let, opustí svou matku bez jediného slova vysvětlení. Julieta ji více než 12 let zoufale hledá všemi možnými způsoby. Během té dlouhé doby zjišťuje, jak málo svou dceru zná. Až náhodné setkání s Antíou dává matce šanci pokusit se ji získat zpět. Osamělá a zlomená Julieta se rozhodne konfrontovat svůj život a říct dceři pravdu o osudových událostech, které jejich životy rozdělily.

[pullquote align=“left“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Recenze filmu zde[/pullquote]

Julietaicon_csfd
Drama
Španělsko, 2016, 99 min
Režie: Pedro Almodóvar
Předloha: Alice Munro (povídka)
Scénář: Pedro Almodóvar
Kamera: Jean-Claude Larrieu
Hudba: Alberto Iglesias
Hrají: Adriana Ugarte, Michelle Jenner, Darío Grandinetti, Emma Suárez, Rossy de Palma, Inma Cuesta, Nathalie Poza, Pilar Castro, Susi Sánchez, Daniel Grao


Zhasni a zemřeš (USA, 2016)

LTOUT_plakat_A1

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není … a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení… jakmile se zhasnou světla.

Zhasni a zemřešicon_csfd
Lights Out
Horor
USA, 2016, 90 min
Režie: David F. Sandberg
Scénář: Eric Heisserer
Kamera: Marc Spicer
Hudba: Benjamin Wallfisch
Hrají: Teresa Palmer, Maria Bello, Billy Burke, Emily Alyn Lind, Alicia Vela-Bailey, Gabriel Bateman, Lotta Losten


Satisfakce 1720 (Dánsko, 2016)

satisfakce-1720

Dánský kontradmirál Peter Wessel Tordenskjold je hrdinou Velké severní války. Ta začala v roce 1700, trvala přes dvacet let, skončila porážkou Švédska a podpisem Nystadského míru. Slavný vojevůdce, kterému ještě nebylo ani třicet let, tím ztratil smysl svého dosavadního života a nový zatím nenalezl. Není se až tak co divit, protože jej marně hledá hlavně pod sukněmi dívek a na dnech džbánků, lahví a sklenic. To, že je tento pohledný muž slavným válečným hrdinou, mu cestu do cizích postelí i k alkoholu hodně usnadňuje.
Jeho jediným a věrným průvodcem ve slavných bitvách i teď, v nudném míru, je jeho sluha Kold. Ten se na Tordenskjoldovo trápení nemůže dívat a přesvědčí jej, že je pomalu čas opustit přístav, najít si dobrou ženu a usadit se. Tordenskjold a Kold tedy vyrážejí na cestu po Dánsku a severním Německu, která se ale rychle změní na zběsilou jízdu plnou divokých večírků, vášnivých nocí, rvaček, útěků a kocovin. Válečný hrdina, který se svým životním stylem podobá dnešním rockovým hvězdám, má ale před sebou poslední souboj, jehož konec je dodnes opředen mnoha legendami, mýty i konspiracemi.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Český trailer není k dispozici[/pullquote]

Satisfakce 1720icon_csfd
Tordenskjold & Kold
Komedie / Drama
Dánsko, 2016, 97 min
Režie: Henrik Ruben Genz
Kamera: Jørgen Johansson
Hudba: Henrik Skram
Hrají: Jakob Oftebro, David Dencik, Kenneth M. Christensen, Jonas Hoff Oftebro, Björn Kjellman, Yolette Thomas, Martin Greis, Katrin Weisser, Julie Agnete Vang Christensen

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast