Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Král Artuš s King Kongem v Comic Con trailerech (CZ videa)

A je tu další nášup Comic Con trailerů v české lokalizaci. 11 let po filmové verzi Petera Jacksona, je tu opět nový pokus o převedení King Konga na stříbrná plátna a nejnovějšího zfilmování báje o králi Artušovi se zhostil Guy Ritchie. Podívejte se na oba naspeedované trailery.

Kong: Ostrov lebek (v kinech 9. března 2017)

11 let po filmové verzi Petera Jacksona, je tu opět nový pokus o převedení King Konga na stříbrná plátna. Tentokrát se otěží zmocnil blockbusterový nováček Jordan Vogt-Roberts (Králové léta) a můžete si být jisti, že nás tentokrát čekají velké věci. Možná větší, než si myslíte. Ale o tom až za chvíli.
Kong: Ostrov lebek nás zavede do 70. let 20. století a tentokrát nás hopsání po mrakodrapech nečeká. Parta badatelů tu odcestuje na tajuplný ostrov, plný obrovských kostí a živočichů, o kterých lidstvo nemá nejmenší potuchy. Když jeden z vrtulníků sestřelí mrštěná palma, začne být nad slunce jasné, že tady jsou potvory o něco větší. V hlavních rolích se představí Tom Hiddleston (Loki z Avengers), Samuel L. Jackson, John Goodman nebo Brie Larson (Oscar za Room).

Kong: Ostrov lebek (Brie Larson a Tom Hidleston)

Kong: Ostrov lebek (Brie Larson a Tom Hiddleston)

Tvůrci slibují jiný pohled na zápletku a zatím největšího King Konga, kterého jsme na plátnech mohli vidět. A tím velké věci jenom začínají. Postava Konga se totiž vrátila z područí studia Universal zpět do Warner Bros. Na tom není nic moc zvláštního, jen kdyby Warneři nevlastnili také práva na zfilmování Godzilly. Vážení, nejnovější King Kong patří do stejného filmového světa, jako Godzilla Garetha Edwardse (momentálně dokončuje Star Wars: Rogue One). Tu jsme mohli vidět v roce 2014, její pokračování naskočí do kin v roce 2019 a o rok později bude následovat Godzilla vs. Kong! Vzhledem k tomu, že Edwards nedávno opustil režii Godzilly 2, je docela možné, že se režie těchto dalších filmů ujme právě Jordan Vogt-Roberts. To všechno samozřejmě závisí na úspěchu jeho Konga, rozjetou sérii dobrodružných filmů ale mají Warneři našlápou vskutku senzačně.

Kong: Ostrov lebek

Kong: Ostrov lebek

První ochutnávka z Comic-Conu servíruje, podobně jako Godzilla, pouze náznaky titulního monstra a buduje hlavně atmosféru. Na dokončení postprodukce zbývá ještě více jak tři čtvrtě roku, takže žádné CGI orgie zatím upoutávka neukazuje. I tak se ale Konga dočkáme. A je skutečně monstrózní!

Král Artuš: Legenda o meči (v kinech od 23. března 2017)

Nejnovějšího zfilmování báje o Artušovi se zhostil Guy Ritchie. Ten má svůj vytříbený vizuální styl, díky němuž jsou jeho filmy vždy pastvou pro oko. Efektní zpomalovačky, netradiční kamerové jízdy a téměř reklamní střih. Režisér Sherlocka Holmese, Man from U.N.C.L.E. a hlavně RocknRolly by měl otevřít dveře další filmové sérii, opět od studia Warner Bros. Pokud vše půjde podle plánu, jsou připraveny podklady až pro !pět! dalších filmů.

Král Artuš: Legenda o meči (foto z traileru)

Král Artuš: Legenda o meči (foto z traileru)

Nový Artuš má prvky fantasy, čeká nás opět slavné vytažení meče ze skály a kromě toho ukázka představuje i magii, nadpřirozené bytosti a velkolepé bitvy. Celé to působí jako mix Pána prstenů, Hry o trůny, 300 a Warcraftu, což nezní na první pohled vůbec špatně. Jen aby to nebylo celé překombinované. Zatím je Artuš na celkem zajímavé cestě. Uvidíme co představí další ukázky. Prozatím se těšíme.

V hlavních rolích: Charlie Hunnam, Jude Law, Djimon Hounsou a Eric Bana.

připravil: Petr Račko
foto/video: Freeman Entertainment

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast