Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Druhý trailer Rogue One: Star Wars Story je tu ! (video CZ titulky i dabing)

Takže v prosinci je tu zase. Kultovní sága Star Wars. Tentokrát se nejedná o pokračování zavedených epizod, máme tu před sebou spin-off, mezidíl, který nás zavede těsně před epizodu 4. A příběh vyprávění bude pěkně vzrušující. Parta povstalců se pokusí uloupit plány k Hvězdě smrti. Podívejte se na čerstvý trailer Rogue One: Star Wars Story. Máme ho jako vždy dabovaný i titulkovaný.

Za režii je zodpovědný Gareth Edwards, režisér nové Godzilly a Zakázané zóny a na vizuální stránce je to sakra znát. Spin-off do zavedeného pojetí zapadá, ale také z něj lehce vyčnívá. Mělo by to odpovídat i příběhové stránce, kdy nás čeká vlastně vojenský velkofilm ze Star Wars světa. Je tu cítit osudovost a tíživost situace, efekty až na pár detailů vypadají výtečně a uvěřitelně. Trailer je opravdu strhující, atmosférický a překroucené melodie Johna Williamse od Alexandra Desplata vám způsobí mrazení po celém těle.

 

Co asi fanoušci Star Wars neradi uslyší, je přítomnost drbů o problémech při natáčení. Rogue One prý podstoupilo rozsáhlé přetáčky, jelikož se hlavounům studia Disney nelíbil hrubý sestřih filmu, kdy údajně mělo jít skutečně o parťácky laděný, vojenský velkofilm a to by, v očích kravaťáků, znamenalo menší zájem ze strany diváctva.

Doufejme tedy, že se skutečně jedná pouze o drby a jedná se o jen ty běžné dotáčky, které jsou přítomny skoro u každého natáčení hollywoodského blockbusteru. Byla by velká škoda, kdyby se další režisérská vize rozpadla pod nánosem tabulek a grafů producentů, s ohledem k faktu, že tyto vize pomáhají k divácké spokojenosti. Nebo vy snad chcete každý rok vidět ty stejné Hvězdné války?

Do českých kin se Rogue One podívá 15.12.2016 v distribuci společnosti Falcon.

připravil: Petr Račko, Totalfilm.cz
foto/video: Falcon, Disney, Lucasfilm © 2016

rogue-one-CZ-teaser-plakat

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast