Sebevražedný oddíl – ultimátní přehled a videa všech postav!

Jedeme dál! Včera jsme vám přinesli obsáhlé preview Sebevražedného oddílu, dnes to bude ultimátní přehled postav. Nemineme žádnou. Tak s kým se to ve čtvrtek potkáme v kině? Spoilerů se nebojte!

Deadshot

Začneme postavou nejdůležitější pro celý squad – Deadshotem. Režisér David Ayer psal roli přímo na tělo Willu Smithovi. Deadshot je člověk a nemá žádné nadpřirozené schopnosti. Nikdy však nemine svůj cíl. Je nájemným zabijákem a v původních komiksech je nepřítel Batmana. Jestli se s ním potká i ve filmové verzi, nevíme, ale rádi se necháme překvapit. Ve filmu bude důležitým prvkem jeho dcera, Zoe. Pravděpodobně jejím prostřednictvím přinutí Amanda Waller Deadshota ke vstupu do Task Force X, což je vlastně vládní označení Sebevražedného oddílu a on se tak stane neformálním velitelem sebevražedné party.
Civilní jméno: Floyd Lawton
Přezdívka: Deadshot
Schopnosti: nikdy nemine svůj cíl
Podstata: záporná
Hraje: Will Smith

Harley Quinn

Ještě než se Quinn dala na cestu kriminality, bývala psychiatričkou v nápravném zařízení v Arkham city. Měla na starost samotného Jokera. Postupem času se do něj zamilovala a pomohla mu utéct. Ve filmu bychom měli dostat, alespoň ve flashbacích, celý tento vývoj. Uvidíme zde ujetou lásku naprostých šílenců. Možná se potká i s Batmanem. Ten totiž v trailerech jede na střeše Jokerova auta. Takže je tu nějaká šance na jejich společnou potyčku.
Civilní jméno: Harleen Frances Quinzel
Přezdívka: Harley Quinn
Schopnosti: Psychopatka, manipulátorka, bojovnice
Podstata: záporná
Hraje: Margot Robbie

Joker

Další šílenou variantu gothamského prince zločinu si tentokrát střihl oscarový Jared Leto. O nové verzi Jokera nevíme takřka nic. Jestli bude právě on hlavním záporákem, nikdo neví. V trailerech se párkrát mihne, ale jen v opravdových náznacích. Možná bude stejným způsobem prezentován i v Suicide Squad. Očekávejme milostnou podlinku s Harley Quinn a jeho nenadálé zjevení v jakékoli části děje. Nový Joker má být inspirovaný nedávno zesnulým Davidem Bowiem, mexickými kartely nebo gospelovou hudbou. Což je k sakru velmi netradiční mix, který společně s novým, ve filmu dosud neviděným vzhledem dokreslí další variaci tohoto démonického padoucha.
Civilní jméno: neznámé
Přezdívka: Joker, Agent chaosu, Mr. J
Schopnosti: manipulátor, odolnost proti strachu a bolesti, vynálezce, bojovník
Podstata: záporná
Hraje: Jared Leto

Jokerovo řádění na place
S rolí Jokera je spojována velká snaha herců o vcítění. To samé platí i o Jaredu Letovi, který se na place stranil ostatních, nechal si říkat „pane J“ a ostatním členům štábu dělal naschvály. Margot Robbie zaslal černou krysu, Smithovi naopak nábojnice a do jednoho ze stanů natáčecího štábu poslal mrtvé prase. O použitých kondomech a análních kolících nemluvě.

Rick Flagg

Rick Flagg je formálním velitelem Suicide Squad a zodpovídá se Amandě Waller. Je to také chlapík s chytrou aplikací v telefonu, která může odpálit nálože voperované do krku spolupracujících padouchů. Dohlíží na hladký průběh operací, je také vynikajícím střelcem a vojákem. Dočkáme se jeho špičkování s Deadshotem – ten je zas neformálním hlasem záporáků. Je také zamilovaný do archeoložky June Moon. Ta je posedlá zlou čarodějnicí a občas se promění v obávanou Enchantress.
Civilní jméno: Richard Rogers Flag
Přezdívka: Flag, plukovník
Schopnosti: týmovost, bojovník, organizátor
Podstata: kladná
Hraje: Joel Kinnaman

Enchantress

Archeoložka June Moon měla tu smůlu, že při prozkoumávání jedné jeskyně šáhla, kam neměla a posedla ji nadpřirozená bytost. Proto se při vyslovení zaklínadla proměňuje v čarodějnici, se schopnostmi teleportace či magie. Moon se její prokletí bude snažit ovládat. Pomáhat jí v tom bude i životní láska, Rick Flag. Jaká bude její role ve filmu, jestli bude stát po boku oddílu nebo se postupně promění v záporačku filmu, nevíme. Jisté ale je, že ji bude mít vláda nějakým způsobem v šachu. Možná se něco vymkne… uvidíme.
Civilní jméno: June Moon
Přezdívka: Enchantress
Schopnosti: magie, teleportace, ovládání mysli
Podstata: záporná
Hraje: Cara Delevingne

Captain Boomerang

Boomerang je velmi schopným zlodějem. Potom, co vykradl všechny banky v Austrálii, se přesunul do Ameriky. Jeho největší předností je využívání bumerangů jako zbraní, nahrávacích zařízení a jiných super vychytávek. Je velmi nestálý, takže je dost možné, že se pokusí o útěk. Ostatně tomu napovídají i ukázky. Mimochodem je to nepřítel Flashe, takže můžeme v Suicide Squad očekávat i jeho cameo.
Civilní jméno: George “Digger” Harkness
Přezdívka: Captain Boomerang
Schopnosti: využívá své Bumerangy ke všem účelům, sám si je i vyrábí
Podstata: záporná
Hraje: Jai Courtney

Killer Croc

Waylon Jones neměl snadné dětství. Nejdříve se mu po těle začaly objevovat zvláštní pigmenty, které nakonec vyústily v závažnou genetickou poruchu. Kůže mu nakonec ztvrdla a zkrabatěla tak, že začal připomínat krokodýla. Rodiče se ho zřekli, neměl žádné kamarády. Jeho vada se na něm psychicky podepsala. Začal mít sklony ke zločinu, uchyloval se do podzemí, kde postupně vybudoval mafiánskou základnu a stal se šéfem gothamského podsvětí.
Civilní jméno: Waylon Jones
Přezdívka: Killer Croc
Schopnosti: ztvrdlá neprůstřelná kůže, nadlidská síla, přežívání pod vodou
Podstata: záporná
Hraje: Adewale Akinnuoye-Agbaje

El Diablo

Tím, že dokáže ovládat oheň, si Diablo velmi rychle získal postavení v drogových kartelech. Nakonec se stal váženým mafiánem. Žil ale i klidný, rodinný život, měl manželku i děti. Jeho největší slabinou je, že ve vzteku nedokáže své schopnosti ovládat. Ve svém originu zabíjel nevinné lidi, ženy i děti a proto se rozhodl vzdát se policii a své schopnosti pokud možno nevyužívat. Jestli ve svém vzteku ublížil i své rodině, nevíme. Podle ztrápených výrazů z trailerů je ale dost možné, že tomu tak je. Režisér Ayer se takových věcí nebojí.
Civilní jméno: Chato Santana
Přezdívka: El Diablo
Schopnosti: umí ovládat oheň
Podstata: záporná
Hraje: Jay Hernandez

Uvidíme Suicide Squad 2?
Pravděpodobně ano! Různé drby totiž naznačují, že se s produkcí začne již v roce 2017. Vrátit by se měla celá parta v čele s Willem Smithem či Margot Robbie. Režisér David Ayer dokonce koketuje s myšlenkou, že by po úspěchu Deadpoola natočil dvojku v eRkovém ratingu. O tom, jestli do toho Warneři půjdou, rozhodne finanční úspěch nynějšího dílu. A říkám vám rovnou, že pokud to bude úspěch velký, zůstane se u „rodinného“ filmu. Přeci jenom rating PG-13 přináší do kasy o něco více dolarů. O tom, do jakého slotu bude film zařazen, můžeme pouze diskutovat. Pokud by měla být premiéra již v roce 2018, bude o uvedení soupeřit s Aquamanem, Flashem nebo Batmanem. O rok později by to byla Justice League 2, Shazam nebo Muž z oceli 2. Všechny filmy jsou z filmové stáje DC. Uvidíme, jak se jejich produkce bude hrnout dopředu. Jedno je jisté – společně s filmy konkurenční stáje Marvel nás v nejbližších letech čekají komiksové hody. Snad se jich nepřejíme.

Slipknot

Slipknotovi se trailery prozatím dost vyhýbají. Těžko říct, jestli za to může jeho malá role nebo je na nás přichystané nějaké překvápko. V komiksech je Slipknot chemik, umí to s provazy a je to vycvičený zabiják. Svá lana dokáže použít k přemisťování, zápasení či škrcení svých protivníků.
Civilní jméno: Christopher Weiss
Přezdívka: Slipknot
Schopnosti: chemik, zabiják, mistr práce s provazy
Podstata: záporná
Hraje: Adam Beach

Katana

Katana bude krýt záda Ricku Flagovi. Je hbitá, ovládá samurajské umění a hlavně vlastní Soultaker – což je meč, který pohlcuje duše svých zabitých protivníků. V meči je, ne Kataniným přičiněním, i duše jejího manžela. S tím si může prostřednictvím meče Katana promluvit. Jejím snem je svého chotě reinkarnovat.
Civilní jméno: Tatsu Yamashiro
Přezdívka: Katana
Schopnosti: mistryně samurajského umění, má meč, který pohlcuje duše zabitých protivníků
Podstata: kladná
Hraje: Karen Fukuhara

Amanda Waller

S Amandou Waller není radno si zahrávat. Tato celkem podlá ženská stojí za vznikem celé Suicide Squad. Když se na obloze začal prohánět Superman, začala přemýšlet nad obranou, jakou by se dalo před tak mocnými bytostmi chránit. Navrhla tak projekt Task Force X – nám známý jako Sebevražedný oddíl. Vše činí ve prospěch Spojených států amerických, potíž je v tom, že tak činí jakýmikoliv prostředky. Slovo přítel pro ní neexistuje. Snaží se mít nad ostatními navrch, vždy mít při sobě nějakou páku, kterou donutí ostatní poslouchat.
Civilní jméno: Amanda Waller
Přezdívka: The Wall
Schopnosti: manipulace
Podstata: kladná/záporná
Hraje: Viola Davis

Batman

Batman vs. Superman Úsvit spravedlnosti (foto: Freeman Entert.)

Batman vs. Superman Úsvit spravedlnosti (foto: Freeman Entert.)

Batmana asi není potřeba představovat. V Suicide Squad se 100% objeví, jen nevíme v jaké míře. Máme jej tentokrát vidět ze strany padouchů a pochopit tak důvod, proč se jej tak obávají. Pravděpodobně bude mít nějaké oplétačky s Jokerem, Harley Quinn i Deadshotem. Snad se dočkáme také nějakého poukázání k Justice League, kterou Batman začne skládat v důsledku výhružky vesmírného nebezpečí. Za to je zodpovědný Lex Luthor. Ten se měl původně ve filmu také objevit, žádné drby z natáčení tomu ale nenasvědčují. Není to však vyloučené.
Civilní jméno: Bruce Wayne
Přezdívka: Batman
Schopnosti: bojová umění, vynálezce, miliardář
Podstata: kladná
Hraje: Ben Affleck

Velký přehled tedy máme za sebou. Suicide Squad se přiřítí do kin již tento čtvrtek, 4.8., a sami se můžete přesvědčit kolik dostanou jednotlivé postavy prostoru, jak je do děje zamotán Batman, Joker a nebo dosud utajovaný záporák! UŽ ZÍTRA VELKÁ RECENZE!

Petr Račko, Totalfilm.cz

foto/video: Freeman Entert. DC, Warner Bros. 

SUISQ_TF_leaderboardMini_800x200

Comments are closed.