První dojmy | Remake Sedmi statečných je náplastí letní sezóny – dopadl dobře

Trošku jsem to tušil. Zatvrzelými odpůrci remaků propíraný návrat slavné a statečné sedmičky se totiž vydařil. A může za to režisér. Fuqua to má prostě v ruce. Jsou tady první dojmy z projekce Sedm statečných. Film vejde do kin tento čtvrtek.

Sedm statečných (foto: MGM)

Sedm statečných (foto: MGM)

Nečekejte zázraky. Všechno jsme viděli nejmíň desetkrát, i tak je ale výsledný film dobře umíchaným mixem. Budete se bavit od začátku do konce. Ano, bavit. Sedm statečných je totiž klasickým akčňákem, obalený westernovým hávem. Vzpomenete si na starou klasiku, ale i třeba Posledního samuraje, protože jak správně tušíte, vše směřuje k megalomanskému akčnímu infernu, kdy všichni střílejí po všem, a když budete sedět v kině IMAX, bude vám z přestřelek doslova hučet v hlavě. A to je sakra dobře. Fuqua, díky kinobohu, přinesl maličkou náplast na celkem nepovedenou letní sezónu. Vzal všechno co funguje v drahých blockbusterech, nebál se ukázat násilí a celé to schoval do celkem laciných kulis. Ty ale zaplnil fungující sedmičkou, kterou stačíte docela dobře poznat, hláškuje se a děj nám hezky ubíhá. K tomu si James Horner, budiž mu země lehká, ukuchtil pár titaniko-avatarovských fanfár, které velmi často doprovázely celkem cool kamerové nájezdy.

Jediné co filmu chybí je přilnutí k postavám. Při takovém množství postav a nastaveném tónu filmu to ale snad ani nejde. Emoce vás na konci nezasáhnou. Fuqua rozdá karty, ukáže pár žolíků, ale divák si hrdiny nestačí oblíbit. Každopádně Sedm statečných je malým podzimním překvapením, které byste neměli v kinech minout. Budete se bavit.

  • Předběžné hodnocení před recenzí - 75%
    75

Petr Račko, Totalfilm.cz

foto/video: Forum Film, MGM, Totalfilm