Recenze | Ve jménu krve – Gibson opět ve formě

Mel Gibson se pomalu probouzí ze zimního spánku, který mu v podstatě naordinovala za jeho četné aféry média. Macešsky se o něm mnohde psalo i v Česku, když navštívil Karlovy Vary. Ale není nic staršího než včerejší aféry a prohřešky. A tak se jede dál. Gibson má velkolepé režijní plány a tu a tam si střihne nějakou bezva roli. Ve jménu krve sice není návrat mezi áčkové blockbustery, ale jedná se o velmi slušné béčko, které milovníka žánru potěší. Gibson je tu zkrátka ve formě.

Ve jménu krve (foto: Bohemia MP)

Ve jménu krve (foto: Bohemia MP)

Jak jinak – hraje zlobivého taťku, který se polepšil (jak příznačné). Z průšvihu tentokrát tahá vlastní dceru, která se až příliš potatila. Jde totiž po ní mafiánský gang. Dcerunka omylem zastřelila důležitého bosse, který byl mimochodem i její stávající partner. Na útěku před gangstery, kteří baží po pomstě se spolu s taťkou vydává vyprahlou pouští za prostou záchranou.

Jednoduché, ale zábavné

Scénář je samozřejmě osmdesátkově přímočarý a nekomplikovaný. Místy nám tu pár věcí hapruje, ale Gibson to svým charismatem umí zachránit. Procedí hlášku, přimhouří modré oko a divák je schopen odpustit leccos.

Ve jménu krve (foto: Bohemia MP)

Ve jménu krve (foto: Bohemia MP)

Za poměrně málo peněz se tu pořídilo docela dost muziky. Přestože se jedná o regulérní akční výplach, nedají se mu upřít některé nezapomenutelné momenty.
Nesmím opomenout zajímavou kameru, která je velmi řemeslná a film v podstatě neobsahuje žádnou CGI vatu. Vše působí dostatečně syrově a uvěřitelně.

  • Režie - 65%
    65
  • Scénář - 55%
    55
  • Herci - 75%
    75
  • Kamera - 80%
    80

Ve jménu krve (USA, 2016)

Pokud na Mela nedáte dopustit, Ve jménu krve si rozhodně dopřejte. Zažijete hodinku a půl dobré zábavy a potvrdíte si, že Gibson je stále dobrý herec. Snad je jeho výkon příslibem pro další, cennější projekty do budoucna. Když nic jiného, tenhle film je Gibsonovou připomínkou - "Stále jsem tady a stále mám co nabídnout".

65 %
AC, Totalfilm.czicon_csfd
foto/video: Bohemia Motion Pictures © 2016

Ve jménu krve
Blood Father
Akční / Thriller
USA, 2016, 88 min
Premiéra: 15. 9. 2016 Bohemia MP

Režie: Jean-François Richet
Předloha: Peter Craig (kniha)
Scénář: Peter Craig, Andrea Berloff
Kamera: Robert Gantz
Hudba: Sven Faulconer
Hrají: Mel Gibson, Erin Moriarty, Diego Luna, Michael Parks, William H. Macy, Miguel Sandoval, Dale Dickey, Richard Cabral, Daniel Moncada, Raoul Max Trujillo, Katalina Parrish, Lucien Dale, Thomas Mann, Tait Fletcher, Luce Rains, Christopher Atwood, Lyle DeRose, Elisabeth Röhm

VeJmenuKrve_A1.indd

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.