Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmové premiéry od 6. října

Do kin přijíždí Instalatér z Tuchlovic v podání Jakuba Koháka. Na plátna doputoval také letošní vítěz z Varů, maďarský film Rodinné štěstí. Dívka ve vlaku – to je adaptace známého knižního bestselleru. V hlavní roli Emily Blunt. Kevin Spacey se změní – a to razantně. Já, kocour je komedie pro celou rodinu. A nakonec je tu animák Kubo a kouzelný meč.

Instalatér z Tuchlovic (Česko, 2016)

film-plakat-orig-instalater-z-tuchlovic

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později“, nebo na „uvidíme“. Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku… Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže.

Instalatér z Tuchlovicicon_csfd
Komedie
Česko, 2016, 85 min
Režie: Tomáš Vorel st.
Scénář: Tomáš Vorel st.
Kamera: Tomáš Vorel st.
Hudba: David Hlaváč, Barbora Poláková, Jan P. Muchow
Hrají: Jakub Kohák, Eva Holubová, Petra Špalková, Filip Blažek, Jan Budař, Petr Čtvrtníček, Tomáš Matonoha, Barbora Poláková, Lucie Polišenská, Petra Nesvačilová, Vendula Pizingerová

Rodinné štěstí (Maďarsko, 2016)

rodinne-stesti-plakat

Když vás okolnosti donutí ubytovat příbuzné u sebe doma, nebývá to žádný med. Stačí chvilka a jeden je podrážděný, druhý ukřivděný a třetí vám závidí auto. S přibývajícím počtem dní strávených v jednom bytě graduje tahle výbušná situace do sledu vtipných, dramatických i absurdně banálních historek, až se nakonec ukáže, že toho, kdo vám nejvíc leze na nervy, máte vlastně hrozně rádi. Živě a autenticky vykreslené rodinné setkání natočil maďarský režisér Szabolcs Hajdu, který si ve snímku zahrál i se svou ženou a dětmi a z 51. MFF Karlovy Vary si po právu odvezl jak cenu za nejlepší herecký výkon, tak hlavní cenu festivalu za nejlepší film.

Rodinné štěstíicon_csfd
Ernelláék Farkaséknál
Drama
Maďarsko, 2016, 81 min
Režie: Szabolcs Hajdu
Scénář: Szabolcs Hajdu
Hrají: Erika Tankó, Orsolya Török-Illyés, Szabolcs Hajdu, Domokos Szabó, Lujza Hajdu

Dívka ve vlaku (USA, 2016)

Divka ve vlaku

Každý den na cestě do práce jezdí Rachel Watson vlakem kolem města Witney. Vlak projíždí kolem jejího starého domu, kde bydlí její exmanžel se svou novou manželkou Annou. O pár domů dál každý den vidí jiný manželský pár. Rachel si postupně tento pár oblíbí a sama pro sebe si je pojmenuje ‚Jess a Jason‘. Zdá se, že mají dokonalý život, a Rachel jim zároveň závidí i přeje jejich štěstí. Jednoho dne, když projíždí kolem jejich domu, stane se svědkem něčeho, co od základu změní vše, co si dosud o tomto páru myslela.

Dívka ve vlakuicon_csfd
The Girl on the Train
Mysteriózní / Thriller
USA, 2016, 112 min
Režie: Tate Taylor
Předloha: Paula Hawkins (kniha)
Scénář: Erin Cressida Wilson
Kamera: Charlotte Bruus Christensen
Hudba: Danny Elfman
Hrají: Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Haley Bennett, Justin Theroux, Luke Evans, Édgar Ramírez, Allison Janney, Lisa Kudrow, Laura Prepon, Marko Caka, Mauricio Ovalle

 

Já, kocour (USA, 2016)

ja-kocour-a1

Tom Brand (Kevin Spacey) je závratně úspěšný, neuvěřitelně bohatý a blbec. Snaze postavit nejvyšší mrakodrap na severní polokouli, je sebestředný miliardář připraven obětovat cokoliv. I lásku své rodiny. Chystaná stavba je skoro stejně monumentální jako jeho ego. Tomův pracovní život ho od jeho rodiny odcizil. Neváží si oddané manželky Lary (Jennifer Garner), zanedbává dospělého syna Davida a ignoruje žadonění o pozornost dcerky Rebeccy. Ta má k 11. narozeninám jediné přání: chce kočku. Tom se náhodou ocitá ve zverimexu podivínského Felixe Perkinse (Christopher Walken). Svérázný majitel přesně ví, co Tom potřebuje: velkého kocoura jménem pan Fuzzypants.
Po cestě na dceřinu párty má Tom fatální nehodu. Po probuzení zjišťuje, že zatímco jeho tělo leží v kómatu v nemocnici, jeho mysl se ocitá v těle kocoura. Tajemný pan Perkins mu dává jasné ultimátum: má týden na to, aby své rodině dokázal, že je miluje a záleží mu na nich. Jinak navždy zůstane chlupatým kocourem. A tak poprvé nemá Tom život ve svých rukou, ale v chlupatých packách a jeho osud doslova visí na drápkách.

Já, kocouricon_csfd
Nine Lives
Komedie / Rodinný
USA, 2016, 87 min
Režie: Barry Sonnenfeld
Scénář: Dan Antoniazzi, Ben Shiffrin
Kamera: Karl Walter Lindenlaub
Hudba: Evgueni Galperine, Sacha Galperine
Hrají: Jennifer Garner, Robbie Amell, Kevin Spacey, Christopher Walken, Malina Weissman, Mark Consuelos, Teddy Sears, Nathaly Thibault, Tristan D. Lalla, Jay Patterson, Cheryl Hines

Kubo a kouzelný meč (USA, 2016)

kubo_poster_web

Kubo je úplně normální teenager, který žije obyčejný život v rodné vesnici. Jenže pak mu zaklepou na dveře temní démoni ze záhrobí a zaplašit je může jen Kubova mimořádná odvaha a kompletní magická zbroj jeho otce, což, jak Kubo s překvapením zjistí, býval legendární samuraj.

Kubo a kouzelný mečicon_csfd
Kubo and the Two Strings
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, 2016, 101 min
Režie: Travis Knight
Scénář: Marc Haimes, Chris Butler
Hudba: Dario Marianelli
Hrají: Matthew McConaughey, Charlize Theron, Rooney Mara, Ralph Fiennes, Art Parkinson, Brenda Vaccaro, Cary-Hiroyuki Tagawa, George Takei, Minae Noji, Saemi Nakamura

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast