Trailerová lahůdka je tu! Přichází Wolverin 3 s prostým názvem Logan

Trailerová lahůdka! Čekali jsme všechno, ale tohle ne. Wolverine se vrací ve své poslední sólovce. Bude to čistokrevné R-ko, takže se máme na co těšit. Doufejme, že rozlučka Hugh Jackmana bude stejně skvělá, jako tenhle trailer. Podívejte se na trailer filmu Logan.

Ukázka má úžasnou atmosféru doplněnou o hudbu Johnnyho Cashe a nebýt nemastného neslaného režiséra Jamese Mangolda, neměl bych nejmenší obavy. Právě jeho Wolverine z roku 2013, byl celkem průměrný. Nyní se ale může opřít o jeden z nejlepších X-menovských komiksů – Old man Logan. Kvůli rozdělení komiksových postav mezi několik studií půjde však o okleštěnou verzi, nicméně dočkáme se starého a zahořklého Wolverina, kterému přestává fungovat i jeho schopnost se léčit. Mezitím se ještě stará o skomírajícího Profesora X. Mutanti jsou již skoro vyhlazení a vláda jim jde stále těžce po krku. Docela depka. Do příběhu zasáhne ale mladé děvče, které má velice podobné schopnosti jako právě Wolverine. Motivů by měl Logan mít víc než dost.

Wolverine (foto: CinemArt)

Wolverine (foto: CinemArt)

Přehled filmů s X-meny

2000 – X-Men, režie Bryan Singer

2003 – X-Men 2, režie Bryan Singer

2006 – X-Men: Poslední vzdor, režie Brett Ratner

2009 – X-Men Origins: Wolverine, režie Gavin Hood

2011 – X-Men: První třída, Matthew Vaughn

2013 – Wolverine, režie James Mangold

2014 – X-Men: Budoucí minulost, režie Bryan Singer

2016 – Deadpool, režie Tim Miller

2016 – X-Men: Apokalypsa, režie Bryan Singer

Wolverine (foto: CinemArt)

Wolverine (foto: CinemArt)

I přes obavy projektu věříme. Nebál bych se připodobnění k Justinu Linovi. Ten byl po třetím díle Rychle a zběsile zatracován, ovšem s dalšími pokračováními dokázal sérii vynést na blockbusterový trůn. Doufejme, že čeká Jamese Mangolda podobný osud. Už jen kvůli vynikající látce, kterou adaptuje, a poslední X-menovskou štaci Hugha Jackmana. (Jestli si to zase nerozmyslí) Po tom, co ale Jackman sérii obětoval, by si pořádné rozloučení zasloužil. Podle traileru by se dalo tvrdit, že ho snad i dostane, materiál vypadá skvěle. Na scénáři se dlouho pracovalo a byl to právě Jackman a Mangold, kteří odkládali natáčení do té doby, dokud scénář nebude vybroušen do posledního detailu.

Logan - stránka ze scénáře

Logan – stránka ze scénáře

Dalším plusem je fakt, že půjde, poprvé v sérii, o R-kovou záležitost. Budou, se tedy sekat končetiny, stříkat krev a vlastně zabíjet jako na běžícím páse. K tomuto rozhodnutí došlo studio 20th Century Fox po triumfálním úspěchu Deadpoola, který zbořil kina letos v únoru. Je to velmi vstřícný krok k divákům. Konečně se totiž ukázalo, že hit se dá vytvořit i z krvavé látky. A že se pořád tvůrci nemusí přizpůsobovat Pixarem rozmazleným rodinkám s dětmi. Záleží jen a pouze na kvalitě. Diváci si ji najdou.

Vychutnejte si tuhle trailerovou lahůdku, takhle atmosferický trailer tu nebyl hezkou řádku měsíců.
Wolverine se s diváky rozloučí příští rok v březnu.

Petr Račko, Totalfilm.cz
foto/video: CinemArt, Totalfilm.cz 

wolverine-3-logan-poster

 

Článek jsme oštítkovali takto: