Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTÁME VÁS NA NAŠEM NOVÉM WEBU. VĚŘÍME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

Ještě jsme nelili olovo! Pelíšky se vrací – a hned třikrát (video)

Čtvrtý díl nové trilogie Jana Hřebejka a Petra Jarchovského už všichni známe. Jsou jím populární Pelíšky. Tvůrci letos natáčeli tři samostatné filmy, které ději Pelíšků předchází – spojuje ústřední název ZahradnictvíAňa Geislerová, Klára Melíšková Gabriela Míčová, to jsou herečky, které ztvárnily tři sestry. Jedna ze sester je manželkou Jindřicha, postavy, kterou nezapomenutelným způsobem ztvárnil Jiří Kodet. V Zahradnictví bude Jindřicha hrát herec Martin Finger. Unikátní výpravná filmová trilogie se začala natáčet v polovině června a natáčení skončí letos v prosinci. Rozsahem zatím na české poměry nevídaný projekt s rozpočtem 120 milionů korun produkuje Viktor Tauš ze společnosti Fog’n’Desire Films.

První teaser obsahuje i nezapomenutelné Jindřichovy hlášky, které tentokrát pronáší Martin Finger. Pusťte si video.

Rodinná sága vyprávěná ve třech samostatných kinofilmech časově předchází oblíbenému snímku a vychází ze života rodiny scénáristy Petra Jarchovského. „Vždycky jsem rád naslouchal vzpomínkám svých rodičů na dětství prožité za okupace a na mládí v poválečných časech. Částečně jsem je kdysi využil při psaní scénáře k Pelíškům, kde postava ovdovělého odbojáře, ztvárněného Jiřím Kodetem, vykresluje charakter mého dědečka Jindřicha Rohna na prahu stáří, v generačním souboji s jeho mladší dcerou Jindřiškou.“, prozrazuje scénárista Petr Jarchovský.

Martin Finger, Ondřej Sokol a Jiří Macháček

Martin Finger, Ondřej Sokol a Jiří Macháček

V dalších rolích se objeví Ondřej Sokol, Jiří Macháček, Sabina Remundová, Lenka Krobotová, David Novotný, Karel Dobrý, Miroslav Táborský či Anna Fialová.

Jednotlivé filmy Rodinný přítel, Dezertér a Nápadník se v kinech objeví v průběhu roku 2017. První díl na jaře.

-red-
zdroj videa: G. Vágner

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast