Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Nový Underworld se téměř celý natáčel v Česku (soutěž)

Underworld: Krvavé války má novou režisérku Anne Foerster. Nechybí ale Kate Beckinsale v hlavní roli jako Selene. Jí sekunduje Theo James v roli Davida. Pro české diváky je film zajímavý také z jiného důvodu. Tři čtvrtiny snímku vznikly v tuzemsku. Stěžejní scény vznikaly na Barrandově. Ve filmu si významně zahrál i zámek Hluboká. Toho se bude také týkat naše soutěžní otázka. Vyhrát může 10 z vás po dvou vstupenkách na film, který právě dnes vstoupil do českých kin.

Underworld: Krvavé války - ateliér na Barrandově

Underworld: Krvavé války – ateliér na Barrandově

Jakmile se ocitnete na Barrandově mezi kulisami, je vám vše hned jasné. V jednom z ateliérů se ukrývají interiéry upíří síně, v níž na stěnách visí překřížené meče a podlaha je z černého mramoru. Působí chladně a stroze. V ateliéru 5 se naopak nachází sklepení hradu severské komunity, plné bloků ledu ze sklolaminátu. Exteriéry hradu se natáčely v prostorách zámku Hluboká, který se nachází zhruba dvě a půl hodiny autem od Prahy. České zámky bývají často velice pestrobarevné, ale Hluboká mezi takové zámky nepatří, takže je pro použití ve filmu Krvavé války ideální. Tvůrci filmu se také vydali do historických pražských stok.

Ačkoliv jsou pro film exteriéry důležité, podle Kerna se zhruba 70 procent snímku Krvavé války natáčelo na Barrandově, a ateliér 7 momentálně působí velice velkolepým dojmem. Je pokrytý umělým sněhem, protože se zde nachází kulisy nádvoří a hradeb severského hradu. Najdeme tu i terasy a bašty s cimbuřími. Český výtvarník Ondřej Nekvasil strávil budováním těchto kulis osm týdnů. Zem pokrývá popel a všude jsou poházené mrtvoly upírů. Zdá se, že zde došlo ke kruté bitvě.

„Protože je ve filmu spousta akčních scén, bylo mi od samého počátku naprosto jasné, že se každá z nich musí něčím lišit,“ vysvětluje režisérka Anne Foerster, když se hovor stočí právě na bojové scény. „Každá z akčních sekvencí musí mít odlišný styl, aby výsledek nepůsobil dojmem dalšího tuctového akčního snímku.“
Foerster ve filmové branži začínala jako kameramanka a je přesvědčena, že její díl série Underworld je po stránce vizuální koncepce velmi silný. Přinejmenším pět scén včetně jedné akční sekvence je natáčeno v jediném souvislém záběru. „Snažím se tomuhle filmu vdechnout jasně definovanou vizuální identitu,“ míní. „Ať už jde o to, jakým způsobem se pohybuje kamera, jaké volím záběry nebo o způsob, jakým v určitých scénách představuji jednotlivé postavy.“
Těší ji pak zejména propracovanost jednotlivých postav. Režisérka tvrdí, že jejím nejoblíbenějším upírským filmem, pokud vynechá sérii Underworld, je původní švédská verze snímku Ať vejde ten pravý, což je kritikou velice ceněný film, který velice výrazně staví na skvěle prokreslených postavách.

Soutěž o 10×2 vstupenky na film Underworld: Krvavé války

Deseti šťastným pošleme po dvou vstupenkách do sítě multikin CineStar.
[contact-form][contact-field label=’Jméno‘ type=’name‘ required=’1’/][contact-field label=’Email‘ type=’email‘ required=’1’/][contact-field label=’Zámek Hluboká si ve filmu zahrál mnohokrát. Jaká nejslavnější česká černobílá pohádka byla na Hluboké natáčena?‘ type=’radio‘ required=’1′ options=’Jak se budí princezny,Pyšná princezna,Tři bratři’/][/contact-form]

Soutěž probíhá od 8. 12. do 13. 12. 2016 včetně. V případě, že chcete použít soutěžní email soutez@totalfilm.cz, nezapomeňte do předmětu mailu uvést „Undeworld“.
Děkujeme společnosti Falcon za poskytnutí cen.

underworld-krvave-valky-plakat

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast