Tom Hardy v lednu v minisérii, kterou produkuje Ridley Scott

HBO Europe 8. ledna 2017 uvede premiéru nového seriálu stanice FX, Taboo, v němž hlavní roli ztvárnil na Oscara nominovaný Tom Hardy. Producenty seriálu jsou Hardy, Ridley Scott a Steven Knight, který je zároveň tvůrcem celého osmidílného dramatu.

Taboo se odehrává v roce 1814 a vypráví příběh Jamese Keziaha Delaneyho, který prošel všechny končiny světa a nyní se vrací z Afriky do Londýna, aby zdědil to, co zbylo z přepravního impéria jeho otce, a začal nový život. Na své cestě k získání rodinného dědictví se James musí postavit nepřátelům, kteří číhají na každém rohu, a zároveň uniknout trestu smrti, který je na něj uvalen. V napínavém příběhu lásky a zrady, obklopeném spiknutím a vraždou, se navíc začne vyjevovat temné rodinné tajemství.

Tom Hardy v minisérii Taboo (foto: FX)

Hlavní role ztvárnili Tom Hardy (REVENANT Zmrtvýchvstání) jako James Keziah Delaney, Jonathan Pryce (Hra o trůny) jako Sir Stuart Strange, Michael Kelly (Dům z karet) jako Dumbarton, Oona Chaplin (Hra o trůny) jako Zilpha Geary a David Hayman jako Brace.

Taboo vytvořil Steven Knight, Tom Hardy a Chips Hardy, který je zároveň producentem seriálu. Producenty jsou Ridley Scott an Kate Crowe za společnost Scott Free, Tom Hardy a Dean Baker za společnost Hardy Son & Baker, Steven Knight a Timothy Bricknell. Seriál, který natočili Kristoffer Nyholm (epizody 1-4) a Anders Engström (epizody 5-8), je již třetí spoluprací Hardyho a Knighta po filmu Noční jízda a seriálu Peaky Blinders – Gangy z Birminghamu.

Osmidílné drama má premiéru 8. ledna na HBO GO a na HBO OD od 9. ledna 2017.