Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTEJTE NA NAŠEM NOVÉM WEBU. DOUFÁME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

Festival krátkých filmů – tipy na pátek

Páteční program je předzvěstí nabité víkendové nabídky festivalu. Promítá se v již tradičním kině Světozor a nově ve vršovickém kině Pilotů. Program dnes začíná v 15:30 ve Velkém sále kina Světozor výběrem pro letošní mezinárodní soutěž, která tvoří dvacet jedna filmů z osmnácti zemí. Letos představíme i filmy ze vzdálenějších zemí a kultur, třeba z USA, Jižní Koreje, Austrálie, Indonésie, Kyrgyzstánu nebo Nepálu. To si nemůžete nechat ujít…

V 18.00 hodin v Malém sále Světozoru festival v sekci LABO, promítne třeba animovaný dokument o závislosti na počítačových hrách, smutné rozloučení vojenského dronu s místem působiště či perfektně sestříhaný mashup filmových sekvencí z barů a klubů. Mezi soutěžními kousky pak od 20:30 můžete najít český snímek o večeru mladého trombonisty a jedné tvrdohlavé lahvi vína nebo snímek Co nás rozděluje čínského režiséra nominovaného na cenu Evropské filmové akademie a na Oscara, Hui Weie.

Od 18:30 si ve Velkém sále kina Světozor můžete užít několik skvělých soutěžních filmů a můžete navíc rozhodnout o nejlepším z nich v Divácké ceně.  V 21 hodin prostřednictvím devíti vtipných filmů zažijete Trouble Everyday – dny, kdy potíže a zádrhele k životu prostě patří.

Festival krátkých filmů Praha ale v kině Světozor pokračuje i zítra. Sobotní program ovládne kolekce BAFTA 70, ale i show extrémních filmů Brutal Relax Show, pocta Ninje Thyberg, Uvěřitelné příběhy Neila Gaimana či šest filmů reprezentující zajímavou balkánskou kinematografii.

Také letos ve spolupráci s Aeroškolou festival připravil speciální program pro malé filmové fanoušky. V rámci sekce Pragueshorts dětem budou promítnuty krátké filmy z celé Evropy. Hodinový program mohou navštívit rodiče s dětmi od 5 do 8 let v Bio Oko již zítra od 15 hodin.

Více na www.pragueshorts.com

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast