Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Podívejte se do dabingu Psa Ro(c)ku (video)

Je tu další pohled do dabingu animovaných filmů. Ve čtvrtek poslal Bontonfilm do kin novou animovanou komedii Pes Ro(c)ku. Jejím hrdinou je pes Bodi, který propadne rock´n´rollu a vydá se do města, aby tady založil kapelu. Při svém dobrodružství potkává pouliční hráče i velké rockové hvězdy a řadu postav ve filmu proto namluvili čeští muzikanti. Hlavní postavě Bodimu propůjčil svůj hlas Ondřej Brzobohatý, lišku Dharmu, která hraje na basovou kytaru, nadabovala do češtiny Tereza Kerndlová a hudebního produkčního ztvárnil Laďa Kerndl. Podívejte se na videa z dabingu i ústřední song.

Ondřej Hejma známý z kapely Žlutý pes pak namluvil roli tygra, zasloužilého a zkaženého rockera a hráče na elektrickou sólovou kytaru. „Pár takových kluků znám, takže si myslím, že jsem se do toho dokázal položit,“ pochvaloval si Hejma svou roli. Konkrétní inspiraci odmítl prozradit, ale ukázal, že hudební prostředí a zákulisí zná velmi dobře. „Sóloví kytaristi hrající na elektrickou kytaru jsou většinou bezcharakterní jedinci. Vyžívají se v neúspěchu druhých. Když mohou někoho pokořit a podupat, tak to určitě udělají,“ dodala s nadhledem česká rocková legenda.

Postavu rockové hvězdy a legendy Anguse Kočkostára namluvil Marek Holý, držitel Ceny Thálie za titulní roli v muzikálu Zorro. Tátu hlavního hrdiny nadaboval Pavel Zedníček a jako vůdce vlčí mafie se představí Igor Bareš. „Já animáky miluji, takže je pro mě velkou poctou a ctí, že aspoň jednou za život mohu dabovat nějakou kreslenou postavičku,“ svěřila se u mikrofonu v nahrávacím studiu Tereza Kerndlová. „Já jsem dřív dokonce dabovala dětské role, když jsem byla malá. Zhruba od mých osmi let do jedenácti. Je to pro mě takový návrat do minulosti,“ doplnila Tereza.

První profesionální dabingová role Ondřeje Brzobohatého byla v komediích s populárním Fantozzim, ještě dříve si ale daboval filmy jen tak pro radost. „Se sestrou jsme se bavili, že jsme u filmů vypnuli zvuk a sami jsme je komentovali. Nahrávali jsme vedle na přehrávač, pak jsme si to pustili a slyšeli u filmu naše hlasy. Dabovali jsme si pro sebe a hrozně nás to bavilo,“ vzpomínal o přestávce Ondřej. „Teď už začínám dabovat spíš kmety a kreslené postavičky. Ty totiž běžně namlouvají starší herci,“ smál se hudebník.

zdroj: Bontonfilm, L. Vedral
-red-
foto/video: Bontonfilm/Totalfilm © 2017

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast