Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: AKREDITACE A BALÍČKY VSTUPŮ NA VÍKEND JSOU VYPRODÁNY. NA DOPROVODNÝ PROGRAM SE ALE DOSTANETE.

Režisér Masaryka Julius Ševčík: Lidských příběhů se nebojím (video)

Premiéra filmu Masaryk se blíží a producenti uvolnili další bonusové video. V něm o filmu hovoří jeho režisér Julius Ševčík. Historická filmová novinka s Karlem Rodenem má 14 nominací na České lva a mezinárodní premiéru měl před pár dny na Berlinale. Uveden byl v prestižní sekci Berlinale Special. „Neměl jsem ambici dělat z toho nějakou historickou fresku, ale lidský příběh. A lidský příběh, to je něco, čeho se nebojím,“ charakterizuje svůj přístup k látce režisér. Pusťte si video.

„Je to příběh Jana Masaryka, o tom, jak vše prožívá on. Politika a vše co se kolem něj děje je vlastně jen kontext, abychom ho ukázali jako člověka. Jak se dokázal se vším vypořádat,“ upozorňuje Julius Ševčík.

A mluví i o dvou výrazných hereckých osobnostech ve filmu: „Je pravda, že dialogy mezi Karlem Rodenem (Jan Masaryk) a Oldřichem Kaiserem (Edvard Beneš) patří k tomu nejlepšímu, co v našem filmu je. Ale není to jen o nich dvou, je to komplexní příběh.

Režisér J. Ševčík (uprostřed) a scenárista P. Kolečko (vlevo) na Berlinale

To jakou sílu mají tyto scény mohou posoudit diváci už 9. března, kdy má film premiéru. Režisér nám mimo záznam prozradil, že v televizní dvoudílné verzi bude prostor pro dialogy Masaryka a Beneše mnohem větší.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]čtěte také: První dojmy | Masaryk je světový film[/pullquote]

V titulní roli filmu Masaryk se představuje v jedné ze svých nejlepších úloh v kariéře mimořádný český herec Karel Roden. V dalších úlohách uvidíme plejádu domácích hereckých osobností v roli skutečných historických postav – Oldřicha Kaisera jako prezidenta Edvarda Beneše, Jiřího Vyorálka jako Konráda Henleina, Roberta Jaškówa jako Emanuela Moravce. V roli jedné z Masarykových přítelkyň se vrací do českého filmu modelka Eva Herzigová. V rolích žen kolem Masaryka uvidíme španělskou herečku Arly Jover, Emílii Vášáryovou nebo Zuzanu Kronerovou. V roli Masarykova lékaře prestižního německého herce Hannse Zischlera (Mnichov).

Česko-slovenský film Masaryk vznikl v produkci společnosti IN Film a Rudolfa Biermanna. Do kin film uvádí Bioscop.

-red-
foto/video: Bioscop, Totalfilm © 2017

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast