Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Geostorm může jen příjemně překvapit (trailer)

U Warnerů mají očividně pořád hodně peněz. Jak jinak si vysvětlit uvolnění více než stovku milionů dolarů na sci-fi, kde satelity ovládají počasí, teroristi se je rozhodnou zničit, čímž se podnebí na celé planetě zblázní a všechno to slouží jako zástěrka pro únos amerického prezidenta? Jo, celé to zní jako super guilty pleasure, ale časy Dnů nezávislostí a jiných Emmerichovských skopičin jsou už dávno pryč a je zcela jasné, že todle si na sebe nemůže vydělat. Když to nedokázalo ani pokračování Dne nezávislosti, Geostorm už tuplem ne.

I když se snaží. Za režisérským volantem je dokonce Dean Devlin, což je producent Emmerichovských fláků – Hvězdnou bránou počínaje, dvojkou Nezávislosti konče a v hereckém ansáblu je i třeba snaživý Gerard Butler… když se ale podíváte na prezentovaný materiál a zaměříte se na vizuální stránku, zjistíte, že se tady bude muset ještě chvilku renderovat, protože v tomhle stavu to spíš připomíná nějaké televizní céčko. I tak to trailer celkem slušně maskuje.

Geostorm mimochodem měl být v kinech už před rokem, po katastrofálních testovacích projekcích však Warneři nařídili rozsáhlé přetáčky. Za těmi stojí dokonce jiný producent, a to Jerry Bruckheimer (Piráti z Karibiku) a režisér Danny Cannon (seriál Gotham). Takže si dokážete představit, že výsledný snímek bude splácaná patlanina. I ta se ale dá šikovně sestříhat, jak dokázal před léty hit Světová válka Z. Takže ještě nebudeme soudit, můžeme být ještě překvapení.

Geostorm – Gerard Butler

Gerardu Butlerovi však přejeme lepší čuch na role, protože jeho poslední velkofilmový pokus za moc nestál. Myslíme samozřejmě Bohové Egypta. Stejné přání máme i ke Katheryn Winnick, krásce z Vikingů, jejíž postava snad byla z nového sestřihu zcela odstraněna. No, uvidíme v říjnu. Tornáda budou pustošit naši planetu od 19.října 2017.

Petr Račko, Totalfilm.cz
foto/video: Freeman Entertainment / Warner Bros. © 2017

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast