Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Piráti z Karibiku po páté šlapou na plyn (video)

Všichni nadáváme na přehršel sequelů a pokračování, na nekonečno předdílů a poddílů, a přitom jsme to my, kdo si za to může. Stejně je tomu u Pirátů z Karibiku. První dva díly byly vynikající dobrodružnou podívanou, trojka už Verbinskimu trochu přetekla svou rozmáchlostí přes prsty, no a čtyřka, už pod jiným režijním vedením, ta už byla vyloženě průměrná. Přes to všechno jsme Piráty dotlačili na miliardovou sérii a tak by hlavouni z Disneyho byli za blázny, kdyby nezačali pomalu kuchtit další díl. Dali si i tak trošku načas. Nejdřív nechali Sparrowa pár let ležet ladem, pak produkci potkaly menší přetáčky. Šest let uteklo jako voda a přichází Salazarova pomsta. Podívejte se na trailer s titulky. Dabovanou verzi přineseme brzy.

Za Salazarovou pomstou stojí dvojice režisérů Joachim Rønning a Espen Sandberg, kteří zkušenosti s loděmi získali už při natáčení oceňovaného Kon-Tiki. A jak to tedy s pětkou vypadá? Po minulém, takřka oznamujícím traileru se tady už šlape na plyn, nechybí všemi milovaný Jack Sparrow a dozvíme se i něco málo z příběhového pozadí. Žádnou revoluci nečekejte, mustr je pořád stejný. Naštvaný pirát (tentokrát Salazar v podání Javiera Bardema) nahání poťouchlého Sparrowa, a do toho budou hrát variace na Badeltovy, případně Zimmerovy pirátí motivy. O hudbu se tentokrát postará Geoff Zanelli, trailerová hudba i tak sází na osvědčenou předělávku He is Pirate.

Vizuálně se samozřejmě jedná o vypiplanou věc, od minulé ukázky se počítače pořádně zahřály a triky jsou už na vynikající úrovni. O tom, jestli se budeme v kině radovat nebo se chytat za hlavu se rozhodne 25. května v distribuci Falconu. Jedno je ale jisté. Davy se na piráty opět poženou.

Krom dabovaných a titulkovaných teaserů najdete ve speciálním playlistu Pirátů také teaser ve 4K s dabingem a Super bowl spot.

Petr Račko, Totalfilm.cz
zdroj: Falcon / Disney © 2017

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast