Zpěvačka Madonna válčí s Hollywoodem – nechce životopisný film

Zpěvačka Madonna se pustila do boje se studiem Universal. Nepřeje si, aby vznikl film o jejím životě. Tedy alespoň ne podle scénáře Elyse Hollander. Scenáristka a producentka přitom se svým textem uspěla v žebříčku nejlepších nerealizovaných scénářů. Sama zpěvačka ale tvrdí, že Hollanderové text je snůškou výmyslů a bulvárních informací. “Jen já sama vím, co jsem prožila. Hollanderová by měla raději psát do bulváru.” 

Madonna v roce 1984 (foto archiv)

Scénář obsahuje momenty, které Madonnu naštvaly hodně. Například scénu s krádeží zubní pasty a kartáčku, některé aspekty nevděčného chování k lidem, kteří jí v kariéře pomohli a také ji obviňuje z toho, že svůj legendární look ukradla kolegyni Buance Stonewell.
Ve scenáři je ale navíc informace, že Madonna je z Detroitu a odešla ze školy. Sama zpěvačka toto dementovala s tím, že se narodila v Bay City a ze školy neodešla. Naopak studovala univerzitu. Autorka scenáře ale následně uveřejnila video, kde Madonna v rozhovoru pro American Bandstand potvrdila informace scenáristky. Následně Madonna vyčítavý post smazala a k tomuto se už nevyjadřovala.

Madonna ve filmu Evita (1996) (foto archiv)

Film samotný mapuje život legendární zpěvačky od jejích úplných začátků v New Yorku až po legendární předávání cen MTV v roce 1984. Zpěvačka se tlakem na sociálních sítích snaží natáčení zabránit ze všech sil. Dokonce uvažuje blokování svých ranných písní pro film, přestože k nim nevlastní práva.
Výsledkem její snahy je ale každopádně mnohem větší reklama, než by se projektu dostalo bez její současné angažovanosti. Scenáristka se kromě odrážení zpěvaččiných útoků komplexně k problému zatím nevyjádřila.
Snímek Blond Ambition by měli produkovat Michael De Luca a Brett Ratner. Projekt je zatím v předprodukční fázi a nemá ještě stanoveno datum natáčení ani premiéry. Vyjádření studia Universal není zatím k dispozici.

-red-

foto: archiv