Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Anifilm 2017 – tipy ze čtvrtečního programu

Včera okouzlil festivalové návštěvníky oscarový režisér Adam Elliot, který uvedl své krátkometrážní snímky, včetně oscarového Harvieho Krumpeta. Dnes v 17 hodin čeká diváky v Divadle J. K. Tyla jeho nejznámější celovečerní film Mary a Max. Snímek otevíral známý festival v Sundance v roce 2009. Příběh malé holčičky z Austrálie a muže středního věku z New Yorku zaujal diváky svou vtipností, dojemností a do detailu promyšlenými scénami. Pokud jste film ještě neviděli nebo si ho chcete užít na velkém plátně, neváhejte.

Čtvrteční program začíná brzy ráno v Roháči, kde se promítá hlavně dětský program. V 10 ale můžete vzít děti i do Světozoru na Molly Monster. Malá dračí příšerka je populární postava z oblíbeného televizního seriálu, která nyní dostala šanci na ploše celovečerního filmu. Půvabný snímek je určen pro nejmenší diváky.

Režisérem neobvyklého debutu Jak se mi potopila střední škola je Dash Shaw. Film natočil podle jednoho ze svých komiksů a je zvláštní koláží výtvarných stylů i filmových žánrů. Postupy katastrofického filmu se tu prolínají se středoškolskou komedií a satirou na velkorozpočtové trháky. Film začíná ve 13 hodin v Divadle J. K. Tyla.

V 19.30 ve Světozoru začíná snímek Louise na pobřeží. Louise zmešká poslední vlak v poslední letní den. Zůstane osamocená v liduprázdných ulicích malého přímořského letoviska, které už všichni opustili. Počasí se rychle změní k horšímu a přijde příliv. Louise však situaci přijme jako výzvu. Postaví si srub na pobřeží, ve věku 75 let objevuje robinsonský způsob života a uvědomí si, že je mnohem odolnější a vynalézavější, než by si kdy mohla pomyslet. Přidá se k ní i starý pes Pepper, s kterým se dělí o jídlo a vzájemně si dělají společnost.

Panika v městečku

Plastoví hrdinové Kovboj, Indián a Kůň se ocitají v úzkých poté, co Kovbojův a Indiánův plán překvapit Koně originálním dárkem k narozeninám končí katastrofou. Trojice přátel prožívá bizarní dobrodružství, která je zavedou mimo jiné do středu země, zamrzlé tundry a paralelního podvodního světa obývaného prohnanými příšerkami se špičatými hlavami. Panika v městečku je ideální film pro zrychlenou generaci – postavičky po plátně pobíhají kosmickou rychlostí a mluví, jako by byly na směsi speedu a rajského plynu.

Ve 21 hodin se na náměstí pod širým nebem bude promítat Hledá se Dory.

Kompletní program najdete na stránkách festivalu zde.
Návštěvníkům je k dispozici festivalové centrum, obchůdek s festivalovými předměty a festivalová kavárna.
Dění na festivalu můžete sledovat i na našem instagramu nebo YouTube, kde najdete playlist s festivalovými vteřinami a záznamy našich živých přenosů.

-red-

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast