Filmové premiéry od 1. června

První film s ženskou superhrdinkou je tady! Gal Gadot přichází jako Wonder Woman. A film se povedl, jak si přečtete dnes odpoledne v naší recenzi. Povedl se také rodinný francouzský snímek Z Paříže do Paříže. Vypráví o válečných strastech zakomponovaných do klasických klukovských dobrodružství. Druhá světová válka a židovství je tématem českého filmu Tehdy spolu. Příběh vypráví o mladé Židovce Terezce Zágorové, která se na Valašsku ukrývá před hrozbou deportace. A nabídku premiérového čtvrtka uzavírá prudce nekorektní dánská komedie Zabijáci z maloměsta o tom, že najmout si ruského vraha vás vyjde levněji než se rozvést.

Wonder Woman (USA, 2017)

Ještě než se stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, kdy na jejich pobřeží havaroval americký pilot a vyprávěl jim o masivním konfliktu zuřícím v okolním světě. Diana opouští bezpečí domova s přesvědčením, že dokáže hrozbu zastavit. Diana bojuje po boku mužů ve válce, která má ukončit všechny konflikty, a objevuje plný potenciál svých schopností… a svůj skutečný úděl.

Wonder Woman
Akční / Dobrodružný / Fantasy / Sci-Fi
USA, 2017, 141 min
Režie: Patty Jenkins
Předloha: William Moulton Marston (komiks)
Scénář: Michael Goldenberg
Kamera: Matthew Jensen
Hudba: Rupert Gregson-Williams
Hrají: Gal Gadot, Robin Wright, Chris Pine, Connie Nielsen, David Thewlis, Elena Anaya, Danny Huston, Lucy Davis, Ewen Bremner, Saïd Taghmaoui, Lisa Loven Kongsli, Mayling Ng, Miroslav Zaruba, Mick Slaney, Zack Snyder

Z Paříže do Paříže (Francie / Kanada, 2017)

Bratři Maurice a Joseph jsou kluci, kterým žádná lumpárna není cizí, a protože bydlí v Paříži, mají příležitostí pro svá klukovská dobrodružství více než dost. Tím spíše, když je jednomu deset a druhému dvanáct let. Bohužel jim do dětských her a radostí zasáhne tvrdý osud. Jednoho dne jim totiž maminka musí na kabáty přišít žluté hvězdy. Francie je okupována německou armádou a nacistická správa přitvrzuje. Židům v Paříži už jde o život, a tak tatínek rozhodne, že kluci musí uprchnout do dosud neokupované zóny na jihu Francie, kde se snad všichni zase setkají. A protože Maurice a Joseph musejí z ohroženého domova odejít okamžitě a pokud možno nenápadně, nemají žádné cestovní doklady, vezmou si jen minimum peněz a jídla. Před sebou mají dlouhou cestu nočním vlakem, bezohledné německé hlídky, nebezpečný přechod přes demarkační čáru a cestu přes vysokohorské hřebeny. Jediné, na co se mohou spolehnout, jsou vlastní síly, bystrost, statečnost a instinkt. Netuší, že potrvá ještě tři roky, než válka skončí. Malí hrdinové si naštěstí při tom všem dokáží v sobě uchovat dětství i najít čas na malá klukovská dobrodružství.

Z Paříže do Paříže
Un sac de billes
Drama / Válečný
Francie / Kanada, 2017, 110 min
Režie: Christian Duguay
Scénář: Christian Duguay
Kamera: Christophe Graillot
Hudba: Armand Amar
Hrají: Christian Clavier, César Domboy, Patrick Bruel, Elsa Zylberstein, Kev Adams, Ilian Bergala, Lucas Prisor, Bernard Campan, Vincent Nemeth, Luc Palun, Fred Epaud, Gérard Robert Gratadour, Dorian Le Clech, Batyste Fleurial, Michaël Erpelding

Tehdy spolu (Česko, 2017)

Příběh vypráví o mladé Židovce Terezce Zágorové, která se na Valašsku ukrývá před hrozbou deportace v období II. světové války. Terezka přijíždí na Valašsko z Plzně ke své tetě na vesnici. Snaží se zapadnout do nového prostředí, poznává tradiční řemesla, tradice, domácí zvířata a také zde prožívá svoji první dětskou lásku. Avšak tíha válečné doby doléhá i na venkov a dívka si musí dávat pozor, aby její tajemství nikdo neodhalil.

Tehdy spolu
Poetický / Historický
Česko, 2017, 75 min
Režie: Marta Santovjáková Gerlíková, Jiří Novotný
Scénář: Marta Santovjáková Gerlíková, Petr Kubelík
Kamera: Jiří Novotný
Hudba: Petr Kubelík
Hrají: František Segrado, Eliška Balzerová (vyp.)

Zabijáci z maloměsta (Dánsko, 2017)

Prudce nekorektní dánská komedie o tom, že najmout si ruského vraha vás vyjde levněji než se rozvést. Otázka zní: stojí to za ty následky? Když hledáte fajnové řemeslníky, Iba a Edwarda rozhodně nevolejte. Jsou to totiž flákači a hochštapleři. I takové řemeslo má ale zlaté dno. Úspory na horší časy utěšeně narůstají, teď ještě vypořádat se s neuspokojivým manželským životem. Jenže rozvod stojí peníze. Spoustu peněz. A Ib s Edwardem nechtějí platit víc, než je nutné. Přichází spásná myšlenka. Na internetu seženete všechno. I ruského nájemného zabijáka. Vražda možná vyjde levněji než rozvod, ale manželky neradno podceňovat… Divoký tanec začíná!

Zabijáci z maloměsta
Dræberne fra Nibe
Komedie / Krimi / Drama
Dánsko, 2017, 90 min
Režie: Ole Bornedal
Scénář: Ole Bornedal
Kamera: Dan Laustsen, Linda Wassberg
Hudba: Joachim Holbek
Hrají: Nicolas Bro, Ulrich Thomsen, Mia Lyhne, Lene Maria Christensen, Marcin Dorociński, Søren Malling, Birthe Neumann, Ole Thestrup, Elsebeth Steentoft, Jens Andersen, Johanne Louise Schmidt, Mikkel Arendt, Kim Kold