Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

FURIOSA: SÁGA ŠÍLENÉHO MAXE MÁ FINÁLNÍ TRAILER. VSTUPENKY JSOU JIŽ V PŘEDPRODEJI.

MFF KV 2017 | Svět podle Daliborka představuje trailer – soutěží ve Varech

V soutěži dokumentů se letos dočkáme i české účasti. Projekt Víta Klusáka Svět podle Daliborka představuje upoutávku a plakát. Do kin půjde hned po festivalu, 13. července .
Ve Velkém sále na MFF Karlovy Vary bude mít snímek slavnostní premiéru. 
Stylizovaný portrét takového normálního českého neonacisty je velmi zralé a zároveň radikální dílo, svého druhu dokumentární tragikomedie, kterou osobně považuji za jeden z vrcholů letošní tuzemské produkce,“ řekl na adresu snímku umělecký ředitel MFF Karlovy Vary, Karel Och.

 

Dalibor K. (37) pracuje jako lakýrník, točí amatérské horory, skládá naštvané písně, maluje a je neonacista. Ještě před aktuální vlnou youtuberů se jeho domácí video s vystřelovacím obuškem stalo na českém internetu hitem. Právě tehdy ho objevil Vít Klusák a rozhodl se o něm natočit dokument. „Holohlavý muž se ve videu oháněl vystřelovacím obuškem, působil znepokojivě, dojemně i komicky, chvíli jsem byl přesvědčený, že je to herec. Ukázalo se ale, že není,“ vypráví Klusák o úplném začátku a nápadu na film, který se nyní chystá do kin.

Svět podle Daliborka (foto: Bontonfilm)

Podle režiséra Víta Klusáka by ale vyznění filmu nemělo sklouznout k pouhému posměchu, film má silně mrazivé tóny a ambici ukázat na mnohem širší problém společnosti. „Náš film není portrét jen jednoho “nazi-šílence”, film ukazuje, že s nenávistnými postoji souhlasí jeho kolegové, spolužáci, kamarádi i nejbližší. Naší neskromnou ambicí je skrze Dalibora nahlédnout do hlav a srdcí tisíců lidí, kteří svůj světonázor podřídili nenávistnému strachu z jinakosti. Ukázat, z jakého podhoubí se rodí novodobá vlna rasismu a nesnášenlivosti,“ říká ke svému filmu Vít Klusák.

  • Neděle 2.7. | 22:30 Velký sál
    Pondělí 3.7. |  11:30 Kino Drahomíra

-red-
zdroj: Bontonfilm © 2017

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast