Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Natáčení Nabarveného ptáčete je v plném proudu, Udo Kier má dotočeno

Druhá fáze natáčení filmu Nabarvené ptáče režiséra Václava Marhoula začala 5. června na jižním Slovensku. V roli žárlivého mlynáře se do ní zapojil hvězdný Udo Kier, jehož poslední natáčecí den proběhl včera, 12. června, hned poté odletěl do Kolína nad Rýnem. Filmový štáb pokračuje v natáčení v Čechách, na lokaci Slaník u Strakonic a dále na Padrťských rybnících v Brdech. Od příštího pondělí 19. června začíná natáčet polský herec Lech Dyblik a to na exteriérech v Ralsku.

Udo Kier a Václav Marhoul (foto: Jakub Čech)

Nabarvené ptáče je hluboce dramatický příběh zaobírající se bezprostředním vztahem mezi hrůzou a krutostí na jedné straně a nevinností a láskou na straně druhé. Přestože samotné dílo od svého vydání v roce 1965 způsobovalo a stále způsobuje silné kontroverze, dostalo se mu světového ohlasu i mnoha prestižních literárních cen. Jde o první a nejslavnější román autora knih Byl jsem při tom a Pinball – jednoho z nejvýznamnějších a nejvýraznějších světových spisovatelů minulého století Jerzy Kosińského.

Udo Kier (foto: Anton Faraonov)

V hlavní roli se představí devítiletý Petr Kotlár z Českého Krumlova. Spolu s ním nabídku zahrát si v novém Marhoulově filmu už přijali Stellan Skarsgård (Dobrý Will Hunting, Thor, Mamma Mia! ad.) a Udo Kier (Epidemic, Armageddon). Písemně potvrdil svůj zájem taktéž americký herec Harvey Keitel.

Tato část natáčení adaptace světového bestselleru Jerzy Kosińského skončí 5. července, třetí etapa startuje v polovině srpna v Čechách.

-red-
zdroj: S. Andělová, 2media

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast