Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Večer začne 52. ročník karlovarského festivalu – Uma Thurman a Casey Affleck jsou na místě

V noci na čtvrtek do západočeského lázeňského města dorazila Uma Thurman, která se večer objeví na červeném koberci i slavnostním zahájení. Totéž platí i pro držitele Oscara, Caseyho Afflecka, který už je také v místě dění. Oba herci převezmou během dnešního slavnostního zahájení Cenu prezidenta festivalu.

Casey Affleck, Jiří Bartoška, režisér David Lowery a producent James M. Johnston

Casey Affleck i Uma Thurman dnes po 17. hodině pozdraví diváky na červeném koberci před vstupem do Velkého sálu hotelu Thermal. V neděli pak ve Affleck ve 14 hodin ve Velkém sále hotelu Thermal společně s režisérem Davidem Lowerym a producenty Tobym Halbrooksem a Jamesem M. Johnstonem uvede projekci filmu Přízrak. Stejná delegace promluví ve stejný den i na veřejně přístupný KVIFF Talk, který proběhne v neděli v 16.30 v Kongresovém sále hotelu Thermal.

Herečka Uma Thurman uvede v neděli 2.7. od 22:30 v Letním kině oba díly kultovního snímku Quentina Tarantina Kill Bill.

Na slavnostním zahájení se bude promítat komedie Pěkně blbě. Film se pak v rámci projektu Vary ve vašem kině rozjede za diváky po celé republice a následně také vstoupí do široké distribuce.
V rámci slavnostního zahájení proběhne před hotelem Thermal filmový koncert s hostem festivalu, skladatelem Jamesem Newtonem Howardem.

V Hlavní soutěži se letos pokusí o úspěch zástupci Ruska (Boris Chlebnikov s filmem Arrhytmia), rumunský tvůrce Iulia Rugina přijíždí s dramatem Breaking News, izraelský tvůrce Ofir Raul Graizer přiváží queer drama Cukrář, francouz Nicolas Silhol uvede ve Varech snímek Korporace, turecký režisér Onur Saylak světovou premiéru snímku Ještě víc. V hlavní soutěži na diváky i porotu dále čekají ještě zástupci Gruzie, Bosny, Polska nebo Indie. Soutěžit bude i český zástupce, drama Křižáček Václava Kadrnky.

Soutěž Na východ od západu zahájí ázerbajdžánské drama Sad granátovníků. Krom už avizovaného českého zástupce v podobě filmu Absence blízkosti bude o cenu soutěžit i slovenský film Juraje Lehotského Nina, gruzínská filmařka Mariam Khatchvaniová  ve snímku Dede diváky pro změnu zavede do své rodné oblasti, drsné Svanetie. Osm z dvanácti premiér v této sekci tvoří debuty.

Tři světové premiéry – Svět podle Daliborka Víta Klusáka, Spousta dětí, opice a zámek Gustava Salmeróna a Další nová zpráva Orbana Wallace – se představí karlovarským divákům v Soutěži dokumentárních filmů. Mezi jedenáctkou titulů z celého světa nalezneme i rumunskou esej o zašlém vědeckém institutu v Abcházii Tarzanova varlata.

-red-
foto: Film Servis Festival Karlovy Vary, a. s.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast