52. MFF KV | Jeremy Renner si nejvíc užívá roli otce

Herec Jeremy Renner dnes odpovídal na otázky novinářů a odpoledne pak ve Velkém sále uvedl svou novinku Wind River, která vypráví o vraždě mladé indiánské dívky. Po filmu s diváky v rámci KVIFF Talk debatoval o filmu.

S novináři probíral svou novou “životní” roli, která ho těší nejvíc. Tou je role otce čtyřleté dcery. Vyjádřil se také ke své hudební kariéře. Hudba mu prý dělá radost (Renner má vlastní kapelu), ale nechtěl by se jí živit. Prý by mu brzy přestala dělat radost.
O herečce Elizabeth Olsen, se kterou hraje ve svém nejnovějším filmu a zároveň i v akční sérii filmů studia Marvel, prohlásil, že je radost s takto blízkou kamarádkou a kolegyní točit jiný žánr. “Moc jsem se na práci s ní těšil.”
Na otázku, zda by si natočil podobný film jako oscarový Smrt čeká všude (točilo se na Blízkém východě), odpověděl, že ne. Kvůli dceři chce co nejvíc natáčet blízko domova. Prohlásil, že si váží toho, že ho kritika uznává i za jiné věci než za akční filmy, “Je to pro mě výzva hrát v nízkorozpočtových filmech, jako je Wind River.”

Zítra herec převezme na slavnostním zakončení 52. MFF Karlovy Vary Cenu prezidenta festivalu. Po slavnostním ceremoniálu následuje zakončovací film. Letos byl vybrán snímek Příchozí, ve kterém Renner po boku Amy Adams ztvárnil jednu z hlavních rolí.

-red-
foto: Totalfilm.cz