Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Dvojka Pacific Rim posílá fanouškům v teaseru první nástřel

Po úspěšném rozjezdu Transformerů od Paramountu i ostatní studia hledala možnosti zrození vlastního robotího univerza. U Warnerů dali důvěru do rukou mimořádně originálního Guillerma del Tora, který měl původně obstarat režii Hobita. Svůj vizuální styl však mohl vyjádřit i u Pacific Rim, přijal tedy novou výzvu. Dát 190 milionů na orginální film o robotech, byl od Warnerů docela risk. I přes robotí boom. A ten risk se tak úplně nevyplatil.

Del Toro sice doručil vizuální vypiplanou, troufám si říct nikde neviděnou stylizaci, příběhově už ale Pacific Rim pokulhával a nepřesvědčil ani kritiku, ani diváky. V amerických kinech se pak jednalo docela o pohromu, kdy si Pacific Rim dokráčel k pouhým 100 milionům, kdy svět přidal dalších 300. Žádná sláva, která se Warnerům snad ani nezaplatila a skončila v červených číslech. Teď se ale dostáváme k jádru pudla. Celých 111 milionů totiž doputovalo z Číny. Pacific Rim na tamějším trhu patřil k hollywoodským průkopníkům, kteří zde vydělali větší sumu, než na trhu domácím. Pacific Rim spadl do rukou (společně s kooperujícím studiem Legendary) Universalu… a zanedlouho se ozvali čínští investoři. A tak se stalo, že se propadák Pacific Rim dočkal sequelu Uprising.

Del Toro se tentokrát postaral pouze o scénář a na řežisérskou sesli se dostal blockbustery nepolíbený Steven S. DeKnight, který stojí za několika epizodami Daredevila. Charlie Hunnam se nevrátí taktéž. Do hlavních rolí byli obsazeni  John Boyega (Star Wars VII), Scott Eastwood, Tian Jing. Vrací se Rinko Kikuči a Charlie Day. John Boyega bude hrát pravděpodobně syna Idrise Elby a vrací se samozřejmě i robotická monstra Jaegerů, kdy Boyega bude operovat na palubě nástupce Gypsy Dangera.

Uvolněný teaser skutečně jen dává na vědomí, že se blíží pokračování, z filmu se objeví opravdu jen pár vteřin. Většina děje se s velkou pravděpodobností bude odehrávat v Číně, a čekají nás opět monumentální bitvy mezi Jaegery a Kaiju.

V kinech se nový Pacific Rim: Uprising objeví 1. března 2018

Petr Račko, Totalfilm.cz
foto/video: CinemArt © 2017

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast