Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

První diváci uvidí Svěrákovu novinku tam, kde se natáčela – ve Slavonicích

Světovou předpremiéru si novinka tvůrčího tandemu Svěrákových odbude na místě, kde se film natáčel – ve Slavonicích. Po strništi bos bude promítán jako úvodní film Slavonice Festu, ve středu 2. srpna večer. Na 4. ročníku festivalu se bude následně promítat 65 filmů v 7 sálech a letním kině. Kromě filmů je přichystán také hudební program – 13 koncertů a 5 tanečních party, výstava Františka Skály i doprovodný program pro děti. 

Festivaloví diváci budou úplně prvním publikem, které novinku Jana Svěráka uvidí, a to přímo na slavonickém náměstí, jednom z míst, kde se natáčel. Projekce se kromě autora scénáře Zdeňka Svěráka a režiséra Jana Svěráka zúčastní i herci Jan Tříska, Tereza Voříšková a další.

„Jsme zvědaví na letošní návštěvnost a je nám líto, že město není nafukovací. Loni prošlo kiny skoro sedm a půl tisíce diváků, kteří spolu s diváky na koncertech udělali neuvěřitelnou více než desetitisícovou návštěvnost. Rozšiřujeme kemp i ubytovací kapacity v okolí, tak se snad všichni, kteří se drží našeho hesla Slavonice Fest – místo, kde nesmíš chybět, do Slavonic v srpnu vejdou,“ těší se na letošní festival jeho organizátor, režisér a producent Ondřej Trojan„Myslím, že program bude letos pestřejší. Ubrali jsme 2 koncerty, ale zato máme víc filmů i výstav, spojili jsme se Klubem nemocných cystickou fibrózou, který bude na festivalu s námi i se svým patronem, hercem Ivanem Trojanem, baví nás i takové maličkosti, jako to, že můžeme nabitému slavonickému náměstí před předpremiérou Po strništi bos pustit Tomáše, šestiminutový film o klukovi, který přes to, že nechodí a nemluví, je akčnější než leckdo z nás, nebo si na velkém plátně kromě novinek vychutnat i klasiku jako je Nebe nad Berlínem,“ dodává.

více o festivalu najdete zde

-red-
zdroj: B. Trojanová
video: Totalfilm / Bioscop © 2017

 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast