Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Svěráci ve Varech představili svůj nový film – do kin půjde v srpnu

Nový snímek završující tetralogii pánů Svěráků s názvem Po strništi bos sice diváci na karlovarském festivalu vidět nemůžou, přestože už je pár týdnů hotový. Dnes odpoledne se ale mohli v Domě České televize setkat s jeho tvůrci i herci. Setkání se zúčastnili Jan a Zdeněk Svěrákovi, představitelka maminky Tereza Voříšková, tatínek Souček, kterého hraje Ondřej Vetchý a Petra Špalková. Tu ve filmu diváci uvidí v roli Součkovy sestry.

Petra Špalková, Tereza Voříšková, Ondřej Vetchý, Jan Svěrák a Zdeněk Svěrák v Domě ČT na MFF KV

Součástí debaty byla i netradiční propagační akce. Hejno hus, které si tvůrci nechali dovézt od místní chovatelky na trávník hned vedle Domu České televize. Vzbudili tím nemalý zájem návštěvníků a vy se můžete na sestřih akce spolu s rozhovory s tvůrci podívat na našem videu.

Zdeněk Svěrák se obával, že diskuze s diváky bude váznout, protože film vlastně doposud nikdo neviděl. To se nestalo. Po představení filmového traileru, jednotlivých rolích a mnoha historkách spojených s natáčením ve Slavonicích, následovaly otázky z řad diváků, které zajímal třeba i rozpočet filmu. Tereza Voříšková komentovala sbližování s malým Lojzíkem, kterému ve filmu hraje maminku. Věnovala mu před natáčením asi tři měsíce a stálo ji to prý mnoho zmrzlin, lízátek a výletů.

Představitel tatínka Zdeňka Svěráka Ondřej Vetchý k filmu řekl: „Chci, aby diváci, až na tenhle film půjdou, neočekávali nic, co by mohlo změnit svět… Síla snímku je v jeho obyčejnosti. Měl by nás všechny pohladit, ne šokovat.“ Po strništi bos je podle něj film v nejlepším smyslu slova obyčejný a tím je právě hezký, milý a emocionální.

Na snímek Po strništi bos se diváci mohou těšit od 17. srpna, kdy vstupuje do českých kin.

-red-
foto/video: Totalfilm, Bioscop © 2017

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast