Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Na HBO zaútočili Hackeři – ukradli prý scénář Hry o trůny a pár seriálů

Kyberútok zažívá po velkých hollywoodských studiích i HBO. Společnost potvrdila, že došlo k útoku, ale neupřesnila o co přesně šlo. Na zahraničních zpravodajských serverech se píše o krádeži scénáře Hry o trůny a seriálech Ballers nebo Room 104. Prý už pár epizod koluje po síti.

Hra o trůny VII. (foto: HBO)

Hackeři kontaktovali některá americká média a nabízeli rozhovor a sdílení materiálu.
Není to tak dávno, kdy podobnému útoku čelilo studio Disney. Hackeři mu údajně ukradli nejnovější díl Pirátů z Karibiku a vyhrožovali studiu, že pokud nezaplatí výkupné, vypustí film po částech na internet ještě před jeho premiérou.

čtěte také: Hackeři vydírají studio Disney – ukradli Piráty

HBO se dlouhodobě také snaží přijít na to, jakým způsobem bojovat s filmovým pirátstvím. První díl VII. řady Hry o trůny si totiž nelegálně stáhlo až 100 milionů diváků. Ještě před lety to manažeři považovali za ocenění kvality seriálu. Nyní ale hledají způsob, jak tomu zabránit.
HBO i v České republice nabízí krom předplacení svých kanálů také samostatné předplacení online videotéky HBO GO. V ní nabízí všechny své seriály i nakoupené akvizice, často ještě před uvedením v běžném lineárním vysílání. Premiéry velkých hitů, jako je právě Hra o trůny navíc probíhají souběžně s americkou premiérou a jsou okamžitě k dispozici i s českými titulky. Následně se zpožděním i s českou dabingovou stopou.

-red-

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast