Herci z Bajkerů prozrazují, jak to mají s kolem (video)

Letní komedie Bajkeři vstupuje do další fáze postprodukce. Do kin film dorazí už v polovině října, ale kampaň k filmu už běží naplno. Viděli jsme zatím první zkoušky, natáčecí den v Praze a také dva hudební klipy s Adamem Mišíkem a Celeste Buckingham, které film doprovázejí. Nyní je tu další video, ve kterém se dozvíme, jak to herci s koly vlastně mají. Pro některé z nich je kolo běžnou součástí života, další museli svůj vztah k němu hledat.

„Já jsem naposledy jel na kole tak před šesti lety a když mi řekli, jestli bych nechtěl dělat film Bajkeři, tak jsem si původně myslel, že to je film o motorkách… Ale pak mi řekli, že to je o kolech a já na to, že na kolech nejezdím. A oni řekli, že to je dobře a že se to k tomu příběhu vlastně hodí,“ vzpomíná s úsměvem Adam Mišík.

„Jako každý kluk mám rád rychlou jízdu, líbí se mi, když někdo jezdí na kolech a jsou to lidi, kteří určitě jednou spasí svět. Kdyby každý jezdil na kole, tak by to potom vypadalo jinak,“ říká Jan Komínek, který o sobě sice tvrdí, že je automobilista, ale šlapání mu při natáčení problémy nedělalo.

„Ráda jezdím jen tak lážo plážo, to je super sport, ale takový extrém jsem ještě nezažila, některé scény byly hodně náročné,“ přiznává Celeste Buckingham. „Můj vztah ke kolům je teď mnohem lepší než předtím, ale přiznávám, že když jsme jeli nějaké těžší trasy, tak jsem  z nich měla ještě trochu respekt,“ říká Štěpánka Fingerhutová, která spolu s Celeste, Esther Lubadikou a Julií Šurkovou hraje partu rychlobruslařek na letním soustředění. Právě na tuhle partičku  pod vedením přísného trenéra v podání Pavla Nečase narazí naši tři  cyklističtí  mušketýři.

Jan Komínek, Hana Vagnerová a Adam Mišík (foto: Totalfilm.cz)

Nevlastní bratři Jáchym a David společně s kamarádem Sašou tráví většinu času ve světě sociálních sítí. Vztahy pro ně představují chaty s virtuálními dívkami, které nikdy neviděli, obživu falešná módní show, v níž se předstírá něco, co není a největší životní problém pak vybitý mobil nebo nefunkční wifi.  Na nátlak rodičů jsou donuceni vydat se pod vedením Davidovy půvabné „macechy“ Terezy na dvousetkilometrový cyklovýlet. Stávají se tak trochu cyklisty proti své vůli a je jasné, že srážka s realitou bude víc než humorná.

V dalších rolích uvidíme Hanu Vagnerovou, Tomáše Matonohu, Vandu Hybnerovou, Michala Suchánka nebo Václava Postráneckého. Producentem filmu je Tomáš Vican, který stál za „vinařskými“ veselohrami Bobule, dramatem Lidice nebo televizním seriálem Vinaři.

Generálním partnerem filmu je Vican rodinné vinařství Mikulov. Hlavním partnerem filmu je televize Prima a na Slovensku TV JOJ. Partnery filmu jsou kola Scott, Panský Dvůr Telč, agentura CzechTourism a Jihočeský kraj.

Do kin film uvede společnost Falcon 19.října 2017

-red-
zdroj: U. Donátová
foto/video: Falcon, Totalfilm, Tomáš Vican © 2017