Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Podzim v kinech – to nejlepší, co nás čeká po prázdninách

Až skončí prázdniny, nastane i letos podzimní sezóna plná očekávaných hitů. A letos to opravdu stojí za to. Podívejte se na přehled filmů, které považujeme za nejpřitažlivější a na které se tedy nejvíc těšíme. 

Kingsman: Zlatý kruh (od 21. září)

První díl Kingsmana byl neuvěřitelně příjemným překvapením roku 2014. Přinesl svěží vítr do špiónských parodií a existence druhého dílu jen potvrzuje sílu značky Kingsman, kterou vybudoval skvělý režisér Matthew Waughn. Dvojka už nebude čistě britskou záležitostí, Kingsmani budou spolupracovat s Američany a jejich paralelní tajnou organizací Statesman. Společně pak půjdou proti padouchovi těžkého kalibru v podání Julianne Moore. Krom dvojice Taron Egerton a Colin Firth nabídne pokračování další hvězdný jména jako jsou Halle Berry, Channing Tatum nebo Jeff Bridges. Chybět nebude ani Mark Strong z jedničky.

Blade Runner 2049 (od 5. října)

Ridleyho Scotta na režisérské židli střídá Dennis Villeneuve – režisérská hvězda první velikosti, která má na kontě oceňované Příchozí. Vizuál filmu vypadá podle prvních trailerů naprosto božsky a nový Blade Runner se tak právem řadí k nejočekávanějším letošním titulům vůbec. Příběh se odehrává 30 let po událostech prvního filmu a novým Blade Runnerem je Ryan Gosling, který pátrá po tom původním v podání Harrisona Forda.

Sněhulák (od 12. října)

Jeden z dlouhodobě nejprodávanějších světových bestsellerů se dočkal filmového zpracování. V hlavních rolích adaptace jedné z knih ze série detektivek o Harrym Holeovi, které napsal Jo Nesbø, uvidíme Michaela Fassbendera a Rebeccu Ferguson. Adaptaci světoznámého románu režíruje Tomas Alfredson, švédský režisér, který má na kontě výtečný špionážní thriller Jeden musí z kola ven. Ukázka vypadá skvěle a my film považujeme za třetí nejpřitažlivější titul podzimu.

Thor: Ragnarok (od 26. října)

Vrací se Thor a podle nejnovějších ukázek dostává mírně osmdesátkový háv, který mu ale nesmírně sluší. Pomalu se tak přibližuje Strážcům galaxie. I když Thor byl od začátku poněkud uvolněnější než ostatní marvelácké sólovky. Na plátně uvidíme krom Chrise Hemswortha všechny staré známé. Hlavním padouchem bude tentokrát žena – bohyně smrti Hela v podání Cate Blanchett. Objeví se tu i Doctor Strange a tedy Benedict Cumberbatch.

Hora mezi námi (od 5. října)

Dobrodružný příběh s Kate Winslet a Idrisem Elbou vypráví o dvou absolutně cizích lidech, kteří přežijí nehodu letadla ve velehorách. Musí spojit síly a vydat se stovky mil divočinou na velmi riskantní cestu za přežitím. Trailer napovídá, že by mohlo jít o mimořádnou filmovou událost.

O těle a duši (od 21. září)

O maďarském filmu O těle a duši, který získal Zlatého medvěda na Berlinale se hodně mluví. Vysoce hodnocený snímek nabízí velmi netradiční love story dvou lidí s odlišným osobním hendikepem. Oba hrdinové postupně zjišťují, že mají hodně společného a začnou k sobě hledat cestu. Neobvyklá romance s komediálními prvky nabízí podle všeho nevšední zážitek a my se na ni velmi těšíme.

Bajkeři (od 19. října)

Novinka z pera prestižního scenáristy Petra Kolečka. Příběh party kluků a holek, kteří se z virtuálního světa musí na nátlak rodičů vydat na dvousetkilometrový cyklovýlet. S překvapením pak zjišťují co je skutečný svět, v němž život znamená víc, než status na facebooku. Režíruje Martin Kopp, produkuje Tomáš Vican. Oba mají na kontě třeba úspěšný seriál Vinaři. Slibná je i producentská filmografie Tomáše Vicana. Má v ní totiž oba díly populárních komedií Bobule. Všechny tyto elementy spolu s hvězdným obsazením (Hana Vagnerová, Adam Mišík, Jan Komínek, Vanda Hybnerová, Celeste Buckingham, Tomáš Matonoha, Michal Suchánek a další) napovídají, že to nemůže dopadnout špatně.

matka! (od 19. října)

Novinka Darrena Aronofskyho má opravdu skvělé obsazení – Jennifer Lawrence a Javier Bardem v čele. A pak také Brian Gleeson, Michelle Pfeiffer nebo Ed Harris. O filmu toho zatím mnoho nevíme. Snad jen o příchdou nezvaných hostů, kteří zamíchají klidnou existencí jednoho páru. Každopádně obsazení i režisér jsou zárukou kvality.

Zahradnictví: Dezertér (od 28. září)

Druhý díl trilogie Zahradnictví se odehrává na pozadí převratných událostí v letech 1947-1953. Hlavní postavou je majitel noblesního kadeřnického salonu Valentino v centru Prahy Otto Bock (Jiří Macháček) a jeho rodina, kterou zde zaměstnává. Teď všichni s ohromným úsilím realizují svůj sen, jenže přichází zlom po únorovém komunistickém puči. Ottova firma je vyvlastněna státem a jemu se podruhé v životě rozpadá svět. Tentokrát jsou však důsledky otřesu pro něj i pro jeho rodinu fatální… Vrací se kompletní herecké obsazení z jedničky.

Neruda (od 7. září)

Životopisné drama Neruda s Gaelem Garcíou Bernalem vypráví o senátoru Pablu Nerudovi (Luis Gnecco), kterého stíhá policejní prefekt. Film má na kontě Pablo Larraín, který loni poslal do světa svůj první anglicky mluvený film Jackie s Natalií Portman. Inspirován dramatickými událostmi svého nového života Neruda sepisuje epickou sbírku básní Canto General (Veliký zpěv). Neruda si s inspektorem si hraje, nechává za sebou stopy, aby udělal jejich hru na kočku a myš nebezpečnější, intimnější. V tomto příběhu perzekuovaného básníka a jeho nesmiřitelného nepřítele vidí Neruda svoji příležitost stát se jak symbolem svobody, tak literární legendou.

To (od 7. září)

Na tohle jsme hodně zvědaví. Adaptace známého hororu Stephena Kinga může příjemně překvapit. Trailery vůbec nevypadají špatně a klauni, jak vím, jsou krom panenek v hororech to nejděsivější. Každých sedmadvacet let se ve městě Derry probouzí zlo, beroucí na sebe podobu toho, čeho se nejvíce bojíte. Důvod je jediný: strach ochutí naše maso a „To“ může začít hodovat. Ale pozor! Živí se hlavně dětmi, protože jejich strach je mnohem jednodušší než u dospělých. Tak to chodí odpradávna, jenže v roce 1958, zrovna v době, kdy má klaun Pennywise žně, se spojí parta dětí a „To“ porazí. Myslí si, že ho zabily, ale… v roce 1985 je jisté, že „To“ žije a střádá strašlivou pomstu. Sedm členů tehdejší dětské party musí opět čelit hrůzám mládí, na které časem raději a neúmyslně zapomněli.

Jigsaw (od 27. října)

Dlouhá odmlka od posledního dílu Saw byla údajně využita k sepsání kvalitního scenáře. Každopádně ukázka vypadá dostatečně zajímavě na to, aby nás nalákala do kina. Tak jak to vlastně je? Žije…?

Americký zabiják (od 14. září)

Film natočen podle špionážního románu American Assassin známého amerického spisovatele Vince Flynna. První z adaptací knižní série, v níž vystupuje hlavní hrdina jménem Mitch Rapp,  (Dylan O’Brien), režíruje Michael Cuesta. Mitch se poté, co jeho oba rodiče zemřou a jeho přítelkyně je zabita teroristou, stane rekrutem a agentem CIA.

-red-
video: CinemArt, Falcon, Totalfilm, Vertical Entert., Film Europe, Artcam

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast