Budeš se taky vznášet – soutěž o dárky k hororu TO

Ať už se jedná o nestvůru ležící ve tmě pod vaší postelí nebo o tvora číhajícího v přítmí, v hororovém thrilleru TO není úniku před vaším největším strachem. Režisér Andy Muschietti (Mama), který poprvé přináší na plátna kin významný bestseller Stephena Kinga (film, který možná znáte z dřívějška, byl natočen pro televizi), říká: „Strach je univerzální, je to něco, co může potkat kohokoliv. A co může být děsivější, než něco, čemu nestačí na vás jen zaútočit, ale útočí na vás tak, aby vás co nejvíc vyděsil?“ Soutěžte s námi o dárky k filmu TO.

Tajemně krátký název odkazuje na ústřední zápornou postavu příběhu, prastarého démona měňavce, který na sebe bere podobu nejniternějšího strachu svých obětí, a každých 27 let se probouzí z hibernace, aby se živil strachem těch nejzranitelnějších obyvatel města Derry ve státě Maine: dětí. Tentokrát však sedm mladých vyděděnců, kteří si sami říkají „Klub ztroskotanců“, spojí své síly k boji se záhadnou bytostí, kterou nazývají všeříkajícím zájmenem: TO. Al je také známá pod jiným jménem… jménem, které se stalo v kronikách hororu kultem: tančící klaun Pennywise.
Z románu TO se ihned po jeho prvním vydání v roce 1986 stala klasika a nejprodávanější kniha roku. Trvalý bestseller fascinuje čtenáře již více než tři desetiletí a i nadále se řadí mezi nejlepší a nejvýznamnější díla nezpochybnitelného mistra literárního hororu, které v následujících letech inspirovalo řadu filmů a televizních pořadů.

Rozhodně to platí i pro režiséra filmu. „Jsme velkým fanouškem Stephena Kinga, byl to můj oblíbený autor v době dospívání, takže jsem vždy snil o natočení filmu na motivy románu ‚TO‘.“, říká Muschietti. „Jako člověka, který rád točí horory, mě strach vždy fascinoval, a období, kdy se člověk bojí nejvíc, je když jako dítě vidíte svůj první hororový film. Je to pocit, který už pak po zbytek života nikdy nezažijete, takže jsem si vytkl trochu nedosažitelný cíl ten pocit zopakovat. Pomáhá mi to v mé tvorbě, protože se domnívám, že také jiné lidi můžete děsit tím, co děsí vás.“
Ten příběh má ještě další rozměr, který je typický pro Stephena Kinga. Pravděpodobně žádný jiný spisovatel nedokáže lépe spojit absolutní hrůzu s prožitkem dětství – a snad nejdokonaleji s citlivým obdobím dospívání, jako tomu je v románu „TO“.

Soutěž o 4 trika, 4 pláštěnky a 4 figurky Pennywise

Soutěž trvá od 9. září do 14. září 2017. Pokud chcete použít soutěžní email soutez@totalfilm.cz, nezapomeňte uvést do předmětu „To″
Dodavatelem cen je společnost Vertical Entertainment.