K čemu všemu došlo při natáčení Bajkerů (video)

Komedie Bajkeři režiséra Martina Koppa podle scénáře Petra Kolečka vstoupí do kin už příští čtvrtek 19. října. Jak se při natáčení stává ne vše se povede. Jaké pády potkaly herecký tým při natáčení na kolech i bez nich? Podívejte se na zkažené a nepoužité záběry na videu.

Za celé natáčení došlo celkem k 5ti pádům z kola, které se obešly kromě odřenin a jednoho vymknutého kotníku, bez většího zranění.

Zajímavosti z natáčení

Ve filmu bylo využito celkem 29 kol.  Z toho  4 kola na kolovou, 1 kolo na kolovou na stěně v bytu Václava Postráneckého, 3 dětská kola, 9 horských kol hlavních herců, 3 horská kola jezdců v bikeparku a 6 kol pro komparzisty 3 horská kola Tenkrátů (postavy z filmu). Kola na kolovou byla zapůjčena z TJ Sokol v Praze.
Každý herec najezdil v rámci natáčení kolem 90 kilometrů, což je paradoxně méně, než slibují, že ujedou ve filmu. Výjimkou je Pavel Nečas, který mezi některými lokacemi rád přejížděl na kole, a najezdil tak mnohem více kilometrů než ostatní.
Co nejneobvyklejšího musela produkce sehnat? Kombajny, které byly zapůjčené 2. Jeden byl od zemědělce v Rakovníku a druhý byl zemědělce z Českého Rudolce.  Žlutá míchačka přijela až z Moravy.

Producentem filmu je Tomáš Vican, který stál za „vinařskými“ veselohrami Bobule, dramatem Lidice nebo televizním seriálem Vinaři. Do kin film uvede distribuční společnost Falcon.

zdroj: U. Donátová
video: Falcon, Tomáš Vican, Totalfilm © 2017