Legenda je zpátky – pokračování Blade Runnera natočil režisér Příchozích

Padesátiletý kanaďan Denis Villeneuve na sebe upozornil před lety skvělým thrillerem Sicario: Nájemný vrah, loni ale přesvědčil ve sci-fi Příchozí, že je třeba věnovat jeho tvorbě mimořádnou pozornost. A už tento čtvrtek se to (doufejme) potvrdí v pokračování legendárního sci-fi Blade Runner 2049. Režisérské otěže tedy Villeneuve převzal z rukou Ridleyho Scotta a několikrát zdůraznil, že je to jeho vysněný projekt, kterému hodlá věnovat mimořádnou péči. 

Vizuál filmu vypadá podle dostupných trailerů naprosto božsky a nový Blade Runner se tak právem řadí k nejočekávanějším letošním titulům vůbec. Příběh se odehrává 30 let po událostech prvního filmu (1982) a novým Blade Runnerem je Ryan Gosling, který pátrá po tom původním v podání Harrisona Forda. Jako hlavní padouch se tu představuje Jared Leto.
Zároveň se jedná už o čtvrtou spolupráci mezi Villeneuvem a jeho dvorním skladatelem Jóhannem Jóhannssonem. I z tohoto úhlu pohledu se máme na co těšit. Kdo si totiž pamatuje jeho soundtracky k Sicariu a Příchozím, ví, že hudba je stěžejní složkou Villeneuvových filmů.

Pro Harrisona Forda mohla být výměna režiséra výhrou, protože před lety prohlásil, že s Ridleym Scottem vůbec nevycházel a natáčení původního Blade Runnera pro něj bylo tehdy v osmdesátých letech velkým očistcem. Villeneuve má naopak pověst příjemného člověka, který ale zároveň drží v rukou pevně otěže a není spokojen jen tak s něčím.
Všechny tyto informace dávají tušit, že se rodí mimořádná filmová událost, které celosvětová filmová veřejnost věnuje patřičnou pozornost.

Spolu s distributorem filmu, společností Falcon, jsme pro vás připravili soutěž o 5×2 vstupenky na film a filmové tričko.
Do kin vchází nový Blade Runner už tento čtvrtek.

Soutěž s filmem Blade Runner 2049

Soutěž trvá od 3. října do 10. října 2017. Pokud chcete použít soutěžní email soutez@totalfilm.cz, nezapomeňte uvést do předmětu „Blade Runner 2049″
Dodavatelem cen je společnost Falcon.