Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Milada už brzy zamíří do kin – podívejte se na film o filmu

Do kin už 2. listopadu zamíří dlouho očekávané zpracování životního osudu Dr. Milady Horákové. Film Milada vznikl v produkci a režii Davida Mrnky, který projekt připravoval několik let. Průlomem nakonec bylo, že o práva na film projevil zájem Netflix, který cílí na kvalitní tvorbu s komerčním potenciálem. O genezi projektu mluví tvůrci v prvním ze čtyř filmů o filmu, které vám postupně nabídneme.

„Díky velmi talentovanému štábu a hereckému obsazení jsem si moji první režisérskou zkušenost nesmírně užil. Přítomnost dcery Milady Horákové během natáčení tento pocit ještě umocnila a potvrdila smysluplnost našeho záměru. Jsem vděčný všem, kteří do filmu vložili mnoho obětavé práce a úsilí, a doufám, že tento příběh při svém uvedení koncem letošního roku bude rezonovat v divácích po celém světě,“ říká David Mrnka.

Milada – Ayelet Zurer a Vladimír Javorský (foto: Bohemia MP)

Miladu Horákovou, ženu, která se stala symbolem odvážného boje za svobodu, ztvárnila izraelská hvězda se slovenskými kořeny Ayelet Zurer (Muž z oceli), jejího manžela Bohuslava si zahrál známý americký herec Robert Gant. Součástí mezinárodního obsazení jsou Aňa Geislerová, Vica Kerekes, Ivana Chýlková, Vladimír Javorský, Alena Mihulová, Marián Mitaš, Tatjana Medvecká, Hana Vagnerová a další. V menší roli se objeví i Jan Přeučil, jehož otec byl souzen ve stejném procesu jako Milada Horáková.

David Mrnka film Milada připravoval deset let, spolupracoval nejen s historiky, ale i s jedinou dcerou Horákových Janou Kánskou, která se na natáčení přiletěla podívat z Washingtonu, kde žije.

Kameramanem filmu Milada je Martin Štrba, architektem Milan Býček, kostýmní výtvarnicí Simona Rybáková, autorem hudby Aleš Březina.
Distributorem je společnost Bohemia Motion Pictures.

-red-
foto/video: Bohemia MP / Loaded Vision Entertainment © 2017

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast