Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Povstání je tady! – Podívejte se na epický trailer Pacific Rim

Pacific Rim byl vysněným projektem Guillerma del Tora a jeho fanouškovské nadšení na něm bylo opravdu vidět. Nadšení do filmu vloženého se bohužel nesetkalo s kladným diváckým přijetím, a v amerických kinech si došel pro mrzkých 100 milionů dolarů a zařadil se tak mezi velké propadáky. Přesto je tady dvojka (jak je to možné si povíme níže) a její trailer začíná dost epicky. Po vzoru Godzilly pracuje s rozostřeným pozadím a pracuje pouze s náznaky. Poté se však rozežene do klasické akční koláže, které sice dopomáhá přítomnost známé pacificrimovské melodie, nakonec však nepřinese nic, z čeho bychom se posadili na zadek. Což u filmu, kde se mlátí obří roboti s ještě většími mimozemšťany je docela problém.

Od totálního neúspěchu zachránil Pacific Rim svět, který v souhrném účtu dostal robotický spektákl za 400 milionů celosvětově, kde ve velkém se na film chodilo zejména v Číně. A to je vlastně odpověď na to, jak je možné, že film v červených číslech se dočkal pokračování. Čína si film jednoduše zafinancovala. Tentokrát pod hlavičkou Universalu, kam po rozkmotření s Warnery přešlo studio Legendary, s hvězdou nových Star Wars Johnem Boyegou, mladým Eastwoodem a Rinko Kikuchi na palubě se vrací i kupa mimozemských Kaiju, se kterými si Jaegerové dají pořádně po tlamě.

Pacific Rim Povstání – z natáčení

Souboj obrovských mimozemšťanů a velkolepých robotů zní jako splněný sen, potíž Pacific Rim je ale v tom, že i přes veškeré nadšení se radost nepřeklene na diváka. Což je dost subjektivní pohled, vzhledem k hodnocení a tržbám však dost pravděpodobný – nadšení jsou asi jen v Číně. I tak ale dáváme novému Pacific Rim šanci, protože i přes existenci všemožných Transformers, či Strážců vesmíru ukazuje věci, které jsme neměli v žádném filmu vidět. Škoda jen, že Pacific Rimu chybí nějaké suprové moneyshoty, který by nabízený materiál ještě lépe prodaly.

Režíruje Steven S. DeKnight, který dosud dohlížel jen na pár seriálů, John Boyega hraje syna Idrise Elby z jedničky, Scott Eastwood pak jeho jagerovského parťáka a vrací se Rinko Kikuchi, tentokrát v roli šéfky programu Jaegerů. Nemůžou chybět ani Charlie Day a Burn Gorman jako šílení vědci z jedničky. Pacific Rim: Povstání dorazí do kin 5. dubna 2018 a my napjatě očekáváme, co z tohoto Čínou financovaného pokračování vyleze. Už v tomhle je Pacific Rim jedním z prvních průkopníků. Takže v dubnu u dalšího rušení apokalypsy!

Petr Račko, Totalfilm.cz
foto/video: Totalfilm/Universal/CinemArt © 2017

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast