Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Tvůrci Wind River chtějí vymazat logo Weinsteina ze svého filmu

Sexuální skandál, který hýbe Hollywoodem dopadá i na jeden z nejlepších filmů tohoto roku. Společnost Weinstein Company, která už ze svých řad vyhodila chlípného producenta Harveyho Weinsteina totiž do vzniku thrilleru Wind River investovala 10 milionů dolarů. Podle režiséra Taylora Sheridana jde o absurdní situaci. Film totiž pojednává mimo jiné o sexuálním násilí.

Režisér společně s Jeremym Rennerem, který ve snímku hraje hlavní roli, odstartovali proces na jehož konci by mělo být odstranění loga firmy Weinstein Company z filmu. Jakým způsobem se tvůrci chtějí s Weinsteiny vyrovnat zatím není jasné.
V Americe kauza producenta Weinsteina rezonuje celou společností. Reagují na ni jak hollywoodské hvězdy, tak všechny důležité osobnosti veřejného života. Je možné, že si svým tématem film Wind River Oscara zajistil právě díky veřejné diskuzi vyvolané skandálem jednoho ze svých producentů.
Americká filmová akademie je známa tím, že často víc než na filmový akcent hledí na politické souvislosti. V případě snímku Wind River je ale umělecká kvalita a divácká atraktivita neoddiskutovatelná.

Producenta Harveyho Weinsteina obvinilo ze sexuálního násilí přes 70 žen. Mezi nimi i herečky Gwyneth Paltrow nebo Angelina Jolie. Významného amerického producenta ze svých řad vyhodila nejprve jeho vlastní společnost. Posléze se ho zbavila i Americká filmová akademie. Producent s veřejností nekomunikuje a obvinění odmítá.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Film Wind River je stále v českých kinech.[/pullquote]

Martin Staněk, Totalfilm.cz
foto/video: Falcon, Totalfilm/Weinstein Comp. © 2017
zdroj: Deadline.com

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast